JEZIVE SLIKE IZ 2004. Telo ležalo u lokvi krvi do jutra: Kako je Dimitrija, samo zato što je Srbin, ubio Albanac kome je juče presudio otac

Novosti online

28. 01. 2021. u 14:21

UČENIK Dimitrije Popović ubijen je 05. juna 2004. Gračanici. Njegov život je oduzeo Aljbert Krasnići, kosovski Albanac, koji je juče ubijen u Prištini.

ЈЕЗИВЕ СЛИКЕ ИЗ 2004. Тело лежало у локви крви до јутра: Како је Димитрија, само зато што је Србин, убио Албанац коме је јуче пресудио отац

Objavljeno u Večernjim novostima 2004. godine

Nesrećni mladić je ubijen ispred kioska brze hrane dok je sa drugovima kupovao hamburger.  Ispred kioska tada se zaustavilo vozilo marke "audi" za čijim volanom je bio Ljabinot Gaši. U vozilu je bio i Aljbert Krasnići koji je, bez ikakvog razloga i povoda, ispalio rafal u pravcu kioska u kojem je, u tom trenutku, bilo više osoba. Tokom kasnije istrage saznalo se da je Dimitrije ubijen iz čistog hira jer su se Albanci kladili i onda izašli na ulicu da ubiju bilo kog Srbina.

"Novosti" su nakon tog nesrećnog događaja, 2004. godine, pisale da je Dimitrijevo telo gotovo do jutarnjih sati ležalo u lokvi krvi u kiosku. Meštani su blokirali taj deo grada i nikome nisu dozvoljavali da priđe mestu zločina. 

Otac ga je mrtvog na nosila sa njegovim drugovima preneo kući. 

- Bio je dobar učenik, još bolji dečak, šta je on kome skrivio? - pitala su se Dimitrijeva neutešna braća.

Drgan Popović, otac nesrećnog dečaka nije dozvolio da se telo njegovog sina vozi u u albansku bolnicu u Prištinu, ni u Međunarodni patološki centar u Orahovac. Zatraženo je da obdukciju uradi specijalista za sudsku medicinu prof. dr Slaviša Dobričanin ili patolozi iz Niša.

Svake noći se budim u vreme kada mi je sin ubijen

- Kada je stradao, bilo je 2.15. Ja se svake noći u to vreme budim i sve mislim da mi zvoni na vrata... Često odem pa otvorim vrata, pa se vratim i kažem "ne, nije"... Tražim sličnosti u deci koja prolaze, koja liče na njega... Sve je gore i teže. Ne samo pred godišnjicu. To traje 24 sata, to su godine tuge, bola, nespavanja, razmišljanja o svemu. Kako je moglo da se ubije jedno dete od 17 godina? Bio je primeran đak, primereno dete iz porodice. Samo zato što je Srbin. Dođu u sred Gračanice iz Prištine i pucaju, Aljbert Krasnići i Ljabinot Gaši. Pitala sam i KFOR koji je bio tu - kako je moglo to da se desi? Oni su došli sa ciljem da pucaju, to uopšte nije bilo slučajno - rekla je tada Dimitrijeva majka Jorgovanka Popović za Kossev.

Evropa nam šalje crne marame

Opraštajući se od svog mrtvog bratanca Ratko Popović je rekao da Evropa Srbima na Kosmetu svakodnevno šalje crne marame. 

Građani i porodica su tada osudili nemoć Unmika i KFOR-a.

Ubica ubijen nakon 17 godina

Juče je u Gračanici ubijen i Dimitrijev ubica. Njemu je, prema saznanjima medija život oduzeo rođeni otac.

Aljbert Krasnići je inače, za zločin koji je počinio, osuđen na devet godina zatvora, međutim, izašao je nakon samo četiri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)