TRAŽI SE BRZO IZRUČENJE: Stefan Stefanović u ekstradicionom pritvoru

O. M.

14. 01. 2021. u 21:33

SUD Bosne i Hercegovine odredio je ekstradicioni pritvor Stefanu Stefanoviću (29), koji je uhapšen u Banjaluci po međunarodnoj poternici zbog ubistva navijača Vojvodine Milana Pribakovića u diskoteci The End u Novom Sadu 2017. godine.

ТРАЖИ СЕ БРЗО ИЗРУЧЕЊЕ: Стефан Стефановић у екстрадиционом притвору

Foto Privatna arhiva

Kako saznajemo, Stefanović se tokom saslušanja izjasnio da želi da bude izručen u Srbiju u pojednostavljenom postupku.

Milan Pribaković, Foto Privatna arhiva

- Po rešenju suda, ekstradicioni pritvor može trajati do izvršenja odluke o izručenju ili nove odluke suda, a najduže šest meseci, odnosno do 11. jula - navode u Sudu BiH i pojašnjavaju da pravosuđe Srbije Stefanovića potražuje zbog izvršenja pravosnažne presude od 15 godina zatvora zbog nezakonitog posedovanja oružja, ubistva i ugrožavanje sigurnosti.

Stefanović je tri godine bio u bekstvu, a sud u Novom Sadu osudio ga je u odsustvu. Policija ga je locirala i uhapsila u Banjaluci, gde se krio pomoću lažnog identiteta na ime Nikola Radišić. U stanu koji je koristio, pronađeno je 30 grama kokaina, 60 grama marihuane i 10.500 maraka u kešu, kao i lažni dokumenti Srbije i Švajcarske.

Zbog sumnje da su Stefanoviću pružali podršku, uhapšeni su i Banjalučani Slobodan Stanković, vojnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić, i taksista Bojan Đurić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)