DVA SUĐENJA ZBOG SILOVANJA ISTOG DEČAKA: Maloletnik preživeo horor - drugi put obljubljen po povratku sa psihijatrijskog lečenja!

V.Đ.

11. 01. 2021. u 07:26

NA suđenju N. S. (21) iz okoline Kladova, koji se tereti da je pre dve godine više puta silovao dečaka, tada trinaestogodišnjaka, veštaci su se izjasnili da je počinilac u trenutku izvršenja zločina bio na intelektualnom nivou mladića od 17, a žrtva deteta od 10 godina.

ДВА СУЂЕЊА ЗБОГ СИЛОВАЊА ИСТОГ ДЕЧАКА: Малолетник преживео хорор - други пут обљубљен по повратку са психијатријског лечења!

Foto: Depositphotos

Međutim, njihov nalaz su osporili stručni savetnici, psiholog i psihijatar, uz obrazloženje da je nalaz veštaka manjkav, nejasan i nedorečen. Zbog toga sada Viši sud u Negotinu treba da odluči da li će prihvatiti ili odbiti nalaze i naložiti novo veštačenje, koje treba da pokaže i da li bolesni dečak spada u kategoriju nemoćnih lica. U tom slučaju, umesto maksimalnih pet, N. S. bi mogao biti osuđen na najmanje 10 godina zatvora.

Žrtva silovanja ima tri dijagnoze psihičkog poremećaja i više puta je stacionarno lečen u specijalizovanim ustanovama. NJega je, uz primenu sile, podmetanja grlića slomljene flaše pod grlo i pretnjom da će mu pobiti porodicu, obljubio i komšija D. S. (38). A on je, kako je ustanovljeno 2018, silovao i jednog devetogodišnjaka iz susednog sela, zbog čega je pravosnažno osuđen na 13,5 godina zatvora.

Kada se dečak vratio sa lečenja iz Beograda, obljubio ga je i N. S., kome se sada sudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)