NIJE POMAGAO PREZIMENJAKU U UBISTVU ŠKRBIĆA: U Višem sudu u Novom Sadu izrečena prvostepena presuda Milošu Buhi (48) iz Stepanovićeva

Lj. P.

08. 01. 2021. u 21:32

MILOŠ Buha (48) iz Stepanovićeva, nakon ponovljenog suđenja pred Višim sudom u Novom Sadu, prvostepenom presudom je oslobođen optužbe za saučesništvo u ubistvu Vojislava Škrbića (40) iz Kaća, 22. maja 2014. godine u novosadskom restoranu "Gondola". Istom odlukom ukinut mu je pritvor.

НИЈЕ ПОМАГАО ПРЕЗИМЕЊАКУ У УБИСТВУ ШКРБИЋА: У Вишем суду у Новом Саду изречена првостепена пресуда Милошу Бухи (48) из Степановићева

Uviđaj u restoranu u kojem se dogodilo ubistvo

Njegov prezimenjak, Dušan Buha (29) iz Bačkog Dobrog Polja sa kojim, inače, nije u srodstvu, za ubistvo Škrbića i nedozvoljeno nošenje i držanje oružja ranije je osuđen na 18 godina zatvora. On je posle ubistva bio u bekstvu, ali se predao posle 20 dana priznajući da je ubio Škrbića.

Obrazlažući presudu, sudija Nataša Vojnović je kazala da sada pokojni Škrbić i Miloš Buha nikada nisu bili u sukobu.

- Obratili smo pažnju na izjave svih svedoka na prethodnom, ali i na ovom pretresu - rekla je sudija Vojnović. - Jedan od njih je rekao da je čuo da je Miloš Buha viknuo "Ne" i video je da je pri tome raširio ruke, čime je potkrepljena odbrana. Analizirali smo i sinhronizovane snimke sa nadzornih kamera. Po oceni suda, nema dokaza da je Miloš zaklonio Dušana Buhu tako da ga Škrbić ne vidi. Analizirajući snimke od ulaska u lokal na oko 50 sekundi, samo u jednom od njih okrivljeni se našao tako da oštećeni ne vidi Dušana Buhu.

Miloš Buha je 2017. godine u odsustvu bio osuđen na 15 godina zatvora, ali je Apelacioni sud u Novom Sadu tu kaznu povećao za dve godine. On je tada bio u bekstvu, a uhapšen je tri godine kasnije po poternici Višeg suda u Novom Sadu, nakon čega je suđenje ponovljeno.

OD POČETKA TVRDIO DA NIJE KRIV

NA početku suđenja decembra 2018. godine, Miloš Buha je izjavio da nije kriv, zaklinjući se da nije znao da će njegov prezimenjak Dušan pucati u Voju. Tada je još rekao da mu nije bilo poznato da između ove dvojice postoji sukob, jer da jeste, sprečio bi da se to tako završi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade