TRAŽI MERE ZAŠTITE Advokat: Elez spreman da ide u BiH

V.Mitrić

31. 12. 2020. u 10:30

ADVOKAT Dušan Tomić, koji je razgovarao, u sredu, dva sata, u pritvoru u Beogradu, sa svojim klijentom, za predmete u BiH, Darkom Elezom, koji je uhapšen u našoj prestonici, po Interpolovoj porernici, jer ga traže Sud i Tužilaštvo BiH, kao prvooptuženog u akciji „Lutka“, sprovedenoj pre sedam godina, kaže specijalno za „Novosti“ da je Elez spreman da ide u Bosnu i Hercegovinu, podjednako u Sarajevo ili Banjaluku.

ТРАЖИ МЕРЕ ЗАШТИТЕ Адвокат: Елез спреман да иде у БиХ

Foto: Printskrin

Tomić je, kako nam kaže, dobio od njega punomoćje da, u njegovo ime, razgovara sa najvišim predstavnicima Tužilaštva BiH i Suda BiH, oko, eventualnog transfera, tog „žestokog momka“ na levu obalu Drine. Elez, po Tomićevim rečima, traži da mu se, umesto pritvora, odrede mere, koje bi poštovao, uz, ako treba svakodnevno javljanje policiji, da boravi u Istočnom Sarajevu, i da im je raspolaganju za sve ono zašto je optužen posle akcije „Lutka“.

-Traži garancije te vrste, a ne da ide u pritvor, jer strahuje da bi, vrlo lako, mogao da bude ubijen i otrovan, utoliko pre što se novi zatvor BiH nalazi u Istočnom Sarajevu. -Na raspolaganju je, kako kaže, i Specijalnom sudu u Banjaluci. Pres sudove želi, ali, kako mi je rekao, neam poverenja u tužilaštva i policiju. Već sam kontakirao telefon sa nadležnima u pravosuđu BiH i, koliko sutra, uputiću im i pisane uslove, u ime mog klijenta, koji je spreman da značajno pomogme da se rasvetle sva ubistva od Banjaluke do Sarajeva, u minulim vremenima, ali i najnovija kao i kako je okoreli kriminalac izašao na slobodu za 40 hiljada evra, kako tvrdi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)