PSI UBILI KOMŠIJU, GAZDARICI DVE GODINE: Igora Maksimović iz Petrovaradina osuđena za smrt Đurađa Marčete (84)

Lj. P.

28. 12. 2020. u 22:00

IGORA Maksimović (33) iz Petrovaradina osuđena je prvostepenom presudom na dve godine zatvora u Osnovnom sudu u Novom Sadu, jer su psi u vlasništvu njenog supruga Radeta, pre četiri godine nasmrt izujedali Đurađa Marčetu (84), njihovog prvog komšiju.

ПСИ УБИЛИ КОМШИЈУ, ГАЗДАРИЦИ ДВЕ ГОДИНЕ: Игора Максимовић из Петроварадина осуђена за смрт Ђурађа Марчете (84)

Dvorište iz kog su na Đurađa Marčetu nasrnuli psi / Foto D. Dozet

Tužilaštvo je tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Tragedija u kojoj je stradao čovek, dogodila se 11. jula 2016. godine u dvorištu kuće sa brojem 92 u Ulici bukovački put u Petrovaradinu. Dva američka staford terijera, koji su se slobodno šetali, iako u dvorištu postoje boksovi za njih, oko šest sati ujutru su navodno videvši mačku u Marčetinom dvorištu, žestoko zalajali na nju, a zatim su preskočili žičanu ogradu i nasrnuli na starca, koji je pokušao da odbrani mačku i razdvoji je od pasa.

Igora je na suđenju kazala da, sve dok sudski veštak nije izneo podatak o kojim psima mešancima je reč, ni njen suprug, ali ni ona nisu znali da je u pitanju opasna vrsta. Po onome što je ispričala, suprug nije bio kod kuće i na njegov zahtev, koji joj je preneo u telefonskom razgovoru, pse je pustila u ograđeno dvorište. Nije ni pomislila da psi mogu bilo kome da naude, niti da preskoče ogradu.

- U našem kraju u to vreme svašta se dešavalo, čak je bilo i pucnjave - kazala je u svoju odbranu Maksimovićeva. - Zbog naše, a pre svega bezbednosti dece, nabavili smo pse.

ŽALBE

NEZADOVOLjNA kaznom, Igora Maksimović je uložila žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Novom Sadu. Njen branilac, advokat Vladimir Horovic, takođe najavljuje da će se žaliti.

- Još nismo dobili presudu - kaže advokat Horovic. - Kada je primimo, naravno da ćemo izjaviti žalbu na sudsku dluku.

POKUŠALA DA POMOGNE

Igora, koja se brinula o psima dok je njen suprug bio poslom odsutan, istrčala je napolje i pokušala da pomogne komšiji, ali njemu, nažalost, nije bilo spasa. Psi su mu najviše povreda naneli po glavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest