SLOMIO RUKU RADNIKU "ČISTOĆE": Beograđanin napao čistača jer nije hteo da pokupi lišće

Марија Стевановић
Marija Stevanović

24. 12. 2020. u 21:35

POSLOVOĐA pogona JKP "Gradska čistoća" Srećko Mitić zadobio je danas prelom ruke kada ga je prilikom čišćenja u Aheljinoj ulici na Čukarici, napao sugrađanin.

СЛОМИО РУКУ РАДНИКУ ЧИСТОЋЕ: Београђанин напао чистача јер није хтео да покупи лишће

Veći računi i paušalcima / Foto V. Danilov

Povređeni je prevezen u Urgentni centar gde mu je ukazana pomoć. Protiv napadača će biti podneta krivična prijava.

Kako navode u "čistoći", od njihovog zaposlenog traženo je da očisti međublokovske površine i uklone lišće, što kako objašnjavaju u ovom preduzeću, nije u njihovoj nadležnosti.

- Iako JKP „Gradska čistoća“ svakodnevno izlazi u susret sugrađanima i angažuje radnike za čišćenje javnih površina koje inače nisu u nadležnosti preduzeća, odluku o takvim akcijama ne može doneti poslovođa reona samoincijativno, pa ni na molbu sugrađana. Zato je Mitić nepoznatom sugrađaninu pokušao da objasni da on nema ovlašćenja da angažuje komunalne radnike za takvu vanrednu aktivnost i da mora da uputi zahtev službi “Čistoće“ koja odlučuje po tim pitanjima. Nezadovoljan odgovorom čovek je napao poslovođu Mitića, koji je, zbog jakog udarca o asfalt, zadobio prelom leve ruke - rekao je Marko Popadić direktor "Gradske čistoće".

O napadu je obaveštena policija koja je odmah izašla na teren i obavila uviđaj.

- Napadi na zaposlene JKP „Gradska čistoća“ nažalost nisu retkost, ali iako su najčešća meta fizičkih i verbalnih obračuna komunalni radnici, vidimo da i drugi zaposleni mogu biti žrtve nezadovoljnih pojedinaca. Veoma smo neprijatno iznenađeni i ogorčeni zbog brutalnog napada sugrađanina na čoveka koji časno i predano radi svoj posao, a za dobrobit svih sugrađana. Preduzeće je u obavezi da zaštite zaposlene, a nasilje je ono što nikako nećemo tolerisati i zato će protiv ovog napadača biti podneta krivična prijava - izjavio je Popadić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)