NERON OPET NEPOGREŠIV: Zahvaljujući carinskom psu otkriven pokušaj šverca cigareta

J.L.

24. 12. 2020. u 18:04

NEPOGREŠIVI njuh carinskog psa Nerona i mobilni skener omogućili su carinicima da 23. decembra na graničnom prelazu Kelebija, u saradnji sa policijom, otkriju više od 2.500 paklica cigareta sakrivenih u krovu jednog kombija.

НЕРОН ОПЕТ НЕПОГРЕШИВ: Захваљујући царинском псу откривен покушај шверца цигарета

Foto: Novosti

Prekršaj je otkriven kada je oko 19 časova za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao kombi „mercedes“ beogradskih registarskih oznaka, sa prikolicom za transport automobila.

- Na pitanje da li ima nešto što bi trebalo prijaviti carinskoj kontroli, vozač (30) iz Obrenovca odgovorio je odričano, rekavši da ide u Austriju po automobil koji tamo namerava da kupi. Ipak je izdvojen za detaljan pregled, kada je carinski službeni pas Neron odreagovao na pojedine delove vozila – kažu u Upravi carine.

Usledila je kontrola mobilnim skenerom, posle koje više nije bilo nikakve dileme da je Neron u pravu, jer je analiza slike potvrdila da je krov kombija „tapaciran“ nekim sadržajem. Demontažom plafonskog tapacirunga otkrivene su gusto naslagane paklice cigareta „česterfild“ duž celog krova kombija. Pošto su sve povađene, utvrđeno je da su obeležene severnomakedonskim akciznim markicama i da je reč o ukupno 50.200 cigareta.

Vozača su zajedno sa kombijem i krijumčarenim cigaretama preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024