BANE VIDAKOVIĆ NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Danas počinje suđenje, glumcu preti 12 godina robije

Tanjug

24. 12. 2020. u 07:39

U VIŠEM sudu u Beogradu danas treba da počne suđenje glumcu Branku Vidakoviću, povodom optužbi za nedozvoljeno držanje droge, za ličnu upotrebu.

БАНЕ ВИДАКОВИЋ НА ОПТУЖЕНИЧКОЈ КЛУПИ: Данас почиње суђење, глумцу прети 12 година робије

Foto: K.Mihajlović

U ovom slučaju sa Vidakovićem optužen je i I.M, ali za teže krivično delo koje se tiče preprodaje droge.

Obojica će se danas naći na optuženičkoj klupi, pošto je prošle sedmice sud odbacio sporazum o priznanju krivičnog dela između Vidakovića i Višeg javnog tužilaštva, jer nije sadržao sve kriterijume propisane Zakonikom o krivičnom postupku.

Da je sud ovaj sporazum potvrdio, Vidakoviću se ne bi sudilo, već bi mu sud izrekao presudu sa kaznom iz sporazuma sa Tužilaštvom.

Glumac se tereti za držanje droge za ličnu upotrebu, za šta mu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine.

I.M. je optužen zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično delo - neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Vidaković i I.M. bili su uhapšeni 17. jula kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci I. M. u trenutku kada su, kako su tada preneli mediji, seli u automobli "ford" i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika.

U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heroina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta