ŽENI OSTAO METAK U GRUDIMA: Posle vatrenog obračuna u Novom Pazaru uhapšeni Hidajet A. (45) i njegov sin Anes A.(23)

N. K.

16. 12. 2020. u 20:07

NOVOPAZARSKA policija uhapsila je Hidajeta A. (45) zbog sumnje da je u utorak pucao i teško ranio Mesudina K. (39) i slučajnu prolaznicu Melihu M. (32), a lisice na ruke su stavljene i njegovom sinu Anesu A. (23).

ЖЕНИ ОСТАО МЕТАК У ГРУДИМА: После ватреног обрачуна у Новом Пазару ухапшени Хидајет А. (45) и његов син Анес  А.(23)

Foto: Printskrin

Do incidenta je došlo u Ulici 37. sandžačke divizije, u blizini zgrade Policijske uprave, kada je nakon kraće rasprave, kako se sumnja, Anes A. više puta udario Mesudina K. dok je sedeo u svom automobilu, posle čega je Hidajet i zapucao ka njemu i pogodio ga u predelu karlice i kuka. Jedan od hitaca pogodio je u predelu grudi Melihu M, nastavnicu i mladu majku, koja je krenula ka obližnjem vrtiću da preuzeme dete. Samo pukom srećom je izbegnuta veća tragedija, jer je u blizini mesta pucnjave bilo još nekoliko prolaznika, pa i dece iz obližnje OŠ "Stefan Nemanja".

Povređeni muškarac je automobilom prevezen do Opšte bolnice, dok je nesrećnoj ženi, koja je pala na trotoar, među prvima pritrčao policajac Ivan Milojević, koji je pokušao da zaustavi krvarenje i održi je svesnom do dolaska Hitne pomoći. Po rečima lekara, oboje povređenih su posle hirurških intervencija u stabilnom stanju i nisu u životnoj opasnosti.

- Pacijenti su primljeni u šoku, sa obilnim krvarenjem i povredama opasnim po život. Operacije su dobro prošle, a pacijentkinju očekuje još jedna intervencija jer joj je metak ostao u desnom plućnom krilu - kaže hirurg Izet Tutić.

Kao mogući motiv sukoba oca i sina sa Mesudinom K. navodi se tuča u Hidajetovom noćnom baru početkom novembra, kada je on sa još nekolicinom nepoznatih osoba brutalno pretukao i slomio lobanju mladiću A. S. iz Ribarića, inače, bliskom rođaku upucanog muškarca.

Protiv Hidajeta je tada podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog nanošenja teških telesnih povreda, a mladić je zbog teškog zdravstvenog stanja transportovan za Klinički centar Kragujevac. Nakon toga je počeo da tinja sukob rođaka mladića sa Hidajetom i njegovim sinom, tvrdili su da će se kad-tad osvetiti, upućivane su obostrane pretnje, sve dok se u utorak nisu i sreli na ulici i rešili da se obračunaju.

Posle nekoliko sati u bekstvu, Hidajet i Anes su se u pratnji advokata predali, a po nalogu nadležnog tužioca određeno im je zadržavanje do 48 sati. Hidajet se tereti za teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja, a Anes za nasilničko ponašanje.

KRCAT DOSIJE

HIDAJET A. je više od 10 puta pravosnažno osuđivan zbog brojnih krivičnih dela. Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", izvod iz njegove kaznene evidencije ima nekoliko stranica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest