NESREĆNOG ČOVEKA JE KOLIMA VUKAO TRIDESETAK METARA: Suđenje Predragu Dunjiću za gaženje penzionera u Prokuplju

J. Ć.

14. 12. 2020. u 23:10

SASLUŠANjEM veštaka neuropsihijatrijske i saobraćajne struke je pred Višim sudom u Nišu nastavljeno suđenje Predragu Dunjiću (49) iz Blaca, koji se tereti da je 27. januara 2019. u Ulici Miloša Obilića u Prokuplju, svojim vozilom BMV pregazio Tomislava Milenkovića (88), koji je u besvesnom stanju ležao na sredini ulice, i vukao ga tridesetak metara.

НЕСРЕЋНОГ ЧОВЕКА ЈЕ КОЛИМА ВУКАО ТРИДЕСЕТАК МЕТАРА: Суђење Предрагу Дуњићу за гажење пензионера у Прокупљу

Foto Ilustracija

Kako navodi Više javno tužilaštvo, Dunjić je bio nesposoban da upravlja motornim vozilom, jer je bio u stanju teške alkoholisanosti s obzirom na to da je u krvi imao 1,33 promila alkohola. On je optužen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

NASTAVAK U FEBRUARU

SUĐENjE će biti nastavljeno 1. februara. Postupak se vodi pred Višim sudom u Nišu jer se prokupačko pravosuđe oglasilo nenadležnim s obzirom na srodstvo žrtve sa jednim od njihovih službenika.

Iako je, kako je ustanovljeno, vozio 20 kilometara na čas, kroz ulicu pod snegom i ledom, u kojoj su i trotoara bili neprohodni zbog snežnih nanosa i parkiranih automobila, optuženi nije usporio niti zakočio čak ni kada je uočio Milenkovića, koji je ležao nasred ulice u besvesnom stanju, leđima okrenut prema kolovozu. Na sudu nije bilo reči o tome zbog čega je nesrećni čovek ležao bez svesti, niti da li je uopšte bio živ u trenutku nesreće.

- Pregazio ga je i vukao sve do raskrsnice - stoji u optužnici.

Kako je istakao sudski veštak neuropsihijatrije Dragana Aranđelović, Dunjić je imao 1,33 promila alkohola, što je stanje lakog pijanstva, ali dovoljno velikog da utiče na oštrinu vida, procenu situacije i prostornih odnosa, kao i sporije reagovanje.

Veštak saobraćajne struke Dejan Bogićević izneo je svoje viđenje i rekao da toga dana u ulici u kojoj se dogodila nesreća rasveta jednim delom nije radila.

- U noćnim uslovima koristi se dugo svetlo, a u slučaju dobre osvetljenosti, kratko. S obzirom na to da su postojale i neosvetljene i osvetljene deonice, na sudu je da odluči da li je trebalo da koristi dugo ili kratko svetlo. U svakom slučaju, takvo osvetljenje je smanjivalo mogućnost uočavanja prepreke na putu - rekao je Bogićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)