RADNICI SA OPEKOTINAMA ZADRŽANI U BOLNICI: Novi detalji incidenta u Zrenjaninu, eksploziju u fabrici vode izazvalo curenja hlora!

B. G.

14. 12. 2020. u 22:45

U EKSPLOZIJI u zrenjaninskom postrojenju za prečišćavanje vode, koja se dogodila jutros oko pet časova, teže su povređeni pedesetogodišnji A. V. i četrdesetdvogodišnji J. M., koji su nakon intervencije vatrogasaca i lekarske službe, kolima Hitne pomoći prevezeni u Urgentni centar zrenjaninske Opšte bolnice.

РАДНИЦИ СА ОПЕКОТИНАМА ЗАДРЖАНИ У БОЛНИЦИ: Нови детаљи инцидента у Зрењанину, експлозију у фабрици воде изазвало цурења хлора!

Foto B.Grujić

Kako saznajemo, obojica povređenih radnika zadobila su opekotine po telu i rukama i bez obzira na tošto nisu životno ugroženi, zadržani su na bolničkom lečenju.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zvanično se oglasilo povodom eksplozije u zrenjaninskoj Fabrici vode, uz navode da je nakon inspekcijskog nadzora, utvrđeno da se nesreća dogodila u toku postupka hlorisanja vode u pogonu zatvaračnica. U saopštenju se navodi da su obojica povređenih radnika bila prijavljena na neodređeno vreme, na poslovima operatera uređaja za prečišćavanje vode.

INFORMACIJE

- Dvojica radnika su povređena i najvažnije je da nisu životno ugroženi. Zbog uviđaja, prekinut je dotok sirove vode u postrojenje i vodosnabdevanje je preuzelo JKP "Vodovod i kanalizacija". Uviđaj je u toku i očekujemo zvanične informacije o ovom incidentu - naglasio je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina.

Bojan Dimkić, direktor Fabrike vode u Zrenjaninu, kaže da je, ipak, najvažnije da niko nije poginuo.

Kada je voda iz rezervoara u Fabrici vode istrošena, došlo je kraćeg prekida u vodosnabdevanju u celom gradu, ali je četrdesetak minuta kasnije, u česmama Zrenjaninaca, ponovo procurela voda direktno sa izvorišta, odnosno iz bunara koje kontroliše i njima upravlja Javno komunalno preduzeće "Vodovod i kanalizacija".

- Nešto posle osam časova ujutro, mejlom smo iz Fabrike vode obavešteni da je došlo do havarije sistema i odmah smo aktivirali naš sistem, direktno sa izvorišta - naglasio je Siniša Gajin, rukovodilac službe za informisanje u ovom zrenjaninskom javnom preduzeću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri