PRETUČENI 2012. USMRTIO STARCA ZBOG 200 DINARA: Posle brutalnog obračuna palicama u Valjevu povređeni Nikola J. prevezen na VMA

B. P.

12. 12. 2020. u 07:05

NIKOLA J. (29) iz Zlatarića kod Valjeva, koga su u sredu uveče palicama brutalno pretukla trojica mladića i slomila mu lobanju, početkom marta 2012. godine sa više udaraca stolicom, ili nogarom od stola usmrtio je Veroljuba Jankovića (47) iz Gornje Bukovice.

ПРЕТУЧЕНИ 2012. УСМРТИО СТАРЦА ЗБОГ 200 ДИНАРА: После бруталног обрачуна палицама у Ваљеву повређени Никола Ј. превезен на ВМА

Ilustracija / Foto Depositphotos

Zločinu je prethodila svađa oko prodaje mobilnog telefona za samo 200 dinara, a za to ubistvo mladić iz Zlatarića je bio osuđen na pet godina zatvora. Posle ukazane pomoći u valjevskom Urgentnom centru, Nikola J. je iste večeri prevezen na VMA u Beogradu, i kako saznajemo, lekari se i dalje bore za njegov život.

Te 2012. Nikola J. je najpre lakše povredio deviznog penzionera rodom iz valjevskog sela Družetića Ljubomira Stefanovića (77), koji je bio zakupac omanje kuće u Ulici Dimitrija Tucovića, u valjevskom naselju Brđani, u kojoj se ubistvo dogodilo. Prethodno, izbila je svađa između Stefanovića i Nikole J. oko prodaje mobilnog telefona. Usledila je tuča, u koju se umešao ubijeni Janković, da bi zaštitio svog prijatelja Stefanovića. Međutim, znatno mlađi Nikola J. je bio jači od njih, u tuči ih je oborio na pod i Jankoviću, koji je ležao, naneo smrtonosne udarce po glavi. Nekoliko časova kasnije, policija je uhapsila dvadesetogodišnjaka, koji je odranije bio poznat po imovinskim deliktima, krivičnim delima sa drogom i brojnih prekršaja.

Za Valjevce M. R. (22), N. J. (25) i B. P. (42), osumnjičene da su u sredu oko 20.30 u Ulici Pere Komirićanca u gradu na Kolubari presreli Nikolu J., brutalno ga pretukli nanevši mu uz ostale teške povrede i prelom lobanje, nezvanično saznajemo, zatraženo je određivanje pritvora. Prema saopštenju Policijske uprave u Valjevu, oni su ga tukli drvenim palicama, rukama i nogama, a uhapšeni su ubrzo nakon incidenta. Motiv brutalnog prebijanja utvrdiće istraga, a nezvanično saznajemo iza svega je raniji sukob pretučenog i jednog od napadača.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)