PROPUST U RADU CENTRA ZA SOCIJALNI RAD: Evo šta se dešava sa devojčicom koju je zlostavljao muškarac (65) u Zaječaru

V. Đ.

11. 12. 2020. u 08:20

DEVOJČICA koju je prošle godine, kako je utvrdio Viši sud u Zaječaru, seksualno zlostavljao M. S. (65), zbog čega je on prvostepeno osuđen na sedam godina zatvora, smeštena je u hraniteljsku porodicu.

ПРОПУСТ У РАДУ ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД: Ево шта се дешава са девојчицом коју је злостављао мушкарац (65) у Зајечару

Foto: Depositphotos

Ovo je urađeno nakon što je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, po nalogu zaštitnika građana, sprovelo nadzor u nadležnom Centru za socijalni rad i utvrdilo niz nepravilnosti u njihovom radu.

Iz dokumentacije o nadzoru, koju je Ministarstvo dostavilo zaštitniku građana, proizlazi danadležni Centar tokom postupka procene slučaja po prijavi policije iz 2019. godine, koja sadrži ozbiljne navode koji ukazuju na grubo zanemarivanje deteta, nije postupio u skladu sa ovlašćenjima i standardima. Tim pre što je i ranije prijavljivano da je devojčica bila zanemarivana.

- Pojedinim radnicima Centra izrečena je mera opomene sa najavom otkaza ugovora o radu - navodi se u saopštenju zaštitnika građana. - Ministarstvo je naložilo i da se obezbedi da radnici Centra pohađaju adekvatne obuke iz oblasti zaštite dece od zlostavljanja i zanemarivanja.

Prema presudi, M. S. je devojčicu, koja je na gradsku plažu dolazila sama, učio da pliva. Za to vreme ju je ispod vode dodirivao po intimnim delovima tela. Dete je, navodno, vodio u obližnji šumarak, gde ga je, kako je devojčica ispričala, dva puta oralno zadovoljila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba