SASLUŠAN IVAN KONTIĆ: Evo kada se odlučuje da li će u pritvor zbog prebijanja Miljana Mandića u Novom Sadu (FOTO)

Z. G. -Lj. P.

09. 12. 2020. u 17:34

SUDIJA za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu saslušao je danas Ivana Kontića (30) iz Nikšića, koji je osumnjičen da je prebijanjem pokušao da ubije Beograđanina Miljana Mandića (28), minulog leta u novosadskoj Jevrejskoj ulici.

САСЛУШАН ИВАН КОНТИЋ: Ево када се одлучује да ли ће у притвор због пребијања Миљана Мандића у Новом Саду (ФОТО)

Foto: N. Karlić

Kontić je dao iskaz pred sudijom a odluka o određivanju pritvora, kako je „Novostima“ rečeno u Višem sudu, biće doneta sutra (u četvrtak), odnosno u zakonskom okviru od 48 časova nakon saslušanja, posle kojeg je vraćen u pritvorsku jedinicu novosadskog Okružnog zatvora, gde je sproveden u sredu nakon što je iz Crne Gore izručen našim pravosudnim organima.

Prema nezvaničnim saznanjima, Kontić je u sudu rekao da je iz Novog Sada u Crnu Goru otišao da vidi svoje roditelje i da je tamo saznao da se za njim traga.

Taj državljanin Crne Gore izručen je našoj zemlji juče (u utorak), pošto je pre nepuna dva meseca uhapšen u Podgorici, gde je bio u bekstvu nakon nemilog događaja u Novom Sadu 24. avgusta, kada je, kako se sumnja, brutalno pretukao Mandića  a uznemirujući video-snimak premlaćivanja tog mladića osvanuo je dve sedmice kasnije na društvenim mrežama.

Kontić je potom napustio Novi Sad i otišao u Crnu Goru a posle jednomesečnog skrivanja uhapšen je u Podgorici 11. oktobra, da bi ubrzo potom Ministarstvo pravde Srbije uputilo molbu za njegovo izručenje. Na tu odluku nadležnog podgoričkog suda on se nije žalio.

Inače, Tužilaštvo u Novom Sadu tereti ga za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Kako je bilo navedeno posle istrage tog incidenta, Kontić se sumnjiči da je mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, posle čega je on medicinski zbrinut u Kliničkom centru.

Taj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti, nakon što je objavljen snimak.            

TUŽILAŠATVO

KONTIĆ će, kako je najavljeno, u petak biti priveden na saslušanje u Višem javnom tužilaštvu, koje protiv njega vodi istragu. - On će pred nadležnim tužiocem dati izkaz u vezi sa okolnostima krivičnog dela za koje se tereti – navedeno je u sudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)