MIRKOVIĆA PRATILI MESEC DANA PRE UBISTVA: Saslušani osumnjičeni za likvidaciju u Belvilu - poznati i novi detalji!

Novosti online

22. 11. 2020. u 18:36

DANAS je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, povodom ubistava izvršenog dana 12.11.20. godine, u naselju Belvil nad oštećenim, a sada pokojnim Bojanom Mirkovićem, obavljeno saslušanje dva lica, B.K. i I.N.

МИРКОВИЋА ПРАТИЛИ МЕСЕЦ ДАНА ПРЕ УБИСТВА: Саслушани осумњичени за ликвидацију у Белвилу - познати и нови детаљи!

Policija ispred zgrade u kojoj se dogodilo ubistvo / Foto Z. Jovanović

Osumnjičeni su krivično delo, koje je kvalifikovano kao teško ubistvo na svirep i podmukao način iz člana 114 KZ, izvršili u saizvršilaštvu sa još jednim NN licem čija je identifikacija u toku.

Osumnjičeni su u periodu od početka novembra meseca do dana egzekucije, oštećenog pratili pomoću posebnog uređaja kako bi locirali njegovo kretanje, a sve to radi izvršenja krivičnog dela i likvidacije sada pokojnog Bojana Mirkovića koji je upucan sa najmanje osam projektila. Neposredni izvršilac je NN lice koje se nakon  izvršenja dela sa lica mesta udaljilo biciklom.

Osumnjičeni I.N.je negirao izvršenje predmetnog krivičnog dela i dalje nije iznosio svoju odbranu, a osumnjičeni B.K. je izneo svoju odbranu i u svemu osporio svoje radnje izvršenja.

Predlog za pritvor je stavljen iz svih zakonskih razloga.

Prilikom stavljanja predloga za pritvor, javna tužba je između ostalog imala u vidu težinu krivičnog dela, način izvršenja, činjenicu da je delo izvršeno u toku dana, u gusto naseljenoj stambenoj zgradi, u trenutku kada je na tom mestu cirkulisao veliki broj ljudi, odnosno građana, kao i svirepost i podmuklost u načinu njegovog izvršenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)