BRANIOCI NE MOGU DA DOĐU: Statusna konferencija za Ratka Mladića u Hagu

S. J. M.

19. 11. 2020. u 12:31

STATUSNA konferencija u procesu protiv generala Ratka Mladića u Mehanizmu u Hagu, koja je trebalo da bude održana danas, otkazana je pre devet dana.

БРАНИОЦИ НЕ МОГУ ДА ДОЂУ: Статусна конференција за Ратка Младића у Хагу

Foto: Printscreen

Mladićevi branioci Branko Lukić i Dragan Ivetić tražili su od sudskog veća da se ona odloži, jer nijedan ne može da prisustvuje.

Ivetić se već neko vreme nalazi u Africi u Aruši, gde pred istim sudom brani optužene za ratne zločine u Ruandi. Lukić je u Beogradu i zbog korone ne može da putuje u Holandiju, niti da poseti Mladića u pritvoru, a srpska advokatska komora se protivi suđenjima putem video-linka.

Prilikom otkazivanja statusne konferencije na kojoj je trebalo da se razgovara o Mladićevim zdravstvenim problemima i uslovima boravka u pritvoru, predsednica veća je obavestila branioce da je u roku od mesec dana, do 10. decembra obaveste kada mogu da dođu da bi se se održala. To će najverovatnije biti kada se Ivetić vrati iz Afrike u Hag, gde već nekoliko godina živi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)