ZA ŠESTORICU USLOVNE KAZNE: Posle sporazuma sa Tužilaštvom o priznanju krivice Prijepoljci osumnjičeni za korupciju pušteni kućama

A. R.

13. 11. 2020. u 20:54

ŠESTORO od ukupno osmoro Prijepoljaca, koji su pre dva dana uhapšeni u akciji suzbijanja korupcije, sklopilo je sa Tužilaštvom u Kraljevu sporazum o priznanju krivice, na osnovu kog su osuđeni na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora, nakon čega su pušteni da se vrate kući. U pritvoru su zadržani nekada prvi čovek opštine Dragoljub Zindović i prosvetni inspektor Mersid Mekić, inače visoki funkcioner stranke Muamera Zukorlića.

ЗА ШЕСТОРИЦУ УСЛОВНЕ КАЗНЕ: После споразума са Тужилаштвом о признању кривице Пријепољци осумњичени за корупцију пуштени кућама

Zgrada Višeg tužilaštva u Kraljevu

Osim da su "izvršili koruptivna dela iz oblasti sporta i izdavanja halal sertifikata", zasad nema novih informacija šta se uhapšenima tačno stavlja na teret. Prema nezvaničnim saznanjima, pet osoba koje su sklopile sporazum o priznanju krivice bili su članovi Komisije za raspodelu novca sportskim klubovima u 2017. godini, dok je direktorka Predškolske ustanove "Miša Cvijović" suprotno zakonu nabavila halal setifikat za ustanovu na čijem je čelu.

Žitelji grada na Limu smatraju, da pojedinci koji su se "preko noći" obogatili i stekli stanove i skupocene automobile zahvaljujući blagodetima vlasti moraju da odgovaraju. Hapšenjem Zindovića "klupko" je tek počelo da se odmotava, pa sada od lisica strepe i njegovi najbliži saradnici sa kojima je vodio opštinu tokom minule četiri godine.

- Javna je tajna da je tokom prethodne četiri godine u Prijepolju najunosniji posao bilo izdavanje halal sertifikata. Šta će gvožđarama halal sertifikat, prodaju li one hranu ili gvožđe? - pita se Milanko G., iz Prijepolja, dobro upoznat sa političkim dešavanjima u Prijepolju.

Početkom 2019. godine, takođe zbog koruptivnih radnji, uhapšena je Sabira Hadživadić, tadašnja direktorka Centra za socijalni rad, i još jedna službenica te ustanove. Iste godine, dva meseca kasnije, lisice na ruke stavljene su i Borku Goluboviću, bivšem direktoru Elektrodistribucije u Prijepolju.

BIŠEVAC: NE SUMNjAM U SARADNIKE

PODRŽAVAM obračun sa korupcijom i kriminalom i svako ko je na bilo koji način zloupotrebio položaj, treba da snosi odgovornost, ali privođenje časnih i poštenih ljudi, koji su čestito radili u interesu opšteg dobra, nije način da se to ostvari - napisao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, reagujući na hapšenja visokih funkcionera lokalne samouprave zbog navodnih mahinacija sa javnim nabavkama.

On je saopštio "da ne sumnjajući u njihovo poštenje, želi da stane u njihovu odbranu". Biševac je poručio i da je "uveren da privedeni radnici i funkcioneri Gradske uprave nisu zloupotrebili svoj položaj da bi dobili ličnu i materijalnu korist".

U akciji u četvrtak, uhapšeno je 18 osoba iz Novog Pazara, među kojima je i pomoćnik Biševca, kao i drugi visoki funkcioneri lokalne samouprave i javnih preduzeća.(V. N.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)