KOMŠIJU HLADNOKRVNO UBIO ZBOG MEĐE? Više tužilaštvo podiglo optužnicu zbog zločina u negotinskom Dušanovcu

V. Đ. - S. M. J.

02. 11. 2020. u 09:00

КОМШИЈУ ХЛАДНОКРВНО УБИО ЗБОГ МЕЂЕ? Више тужилаштво подигло оптужницу због злочина у неготинском Душановцу

Foto privatna arhiva

VIŠE tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu protiv Dragutina Raducića (82), iz ovdašnjeg sela Dušanovac, koji je, sa više hitaca iz lovačke puške, juna prošle godine ubio prvog komšiju Jovicu Nikolića (71) u dvorištu njegove kuće.

Komšije su imale spor oko međe ali, kako se pretpostavlja, Nikolić nije želeo konflikt jer je penziju stekao u inostranstvu zbog čega se i povukao iz rasprave sa komšijom.

Međutim, kobnog dana, Raducić je naslonio merdevine na svoju ogradu, opasanu zidom visokom dva metra i obezbeđenim bodljikavom žicom, i iz lovačke puške, za koju poseduje dozvolu, jednim hicem pogodio suseda u rame.

SEKIROM ISKASAPIO GAZDU

BEKIM Aljeti (40), iz Uroševca, koji je početkom maja prošle godine sa više udaraca takođe sekirom usmrtio deviznog penzionera Đorđa Pistolovića (82) iz negotinskog sela Dušanovac, nakon priznanja krivice i sporazuma koji je postigao sa tužilaštvom, pravosnažno je, zbog teškog ubistva, osuđen. Sleduje mu 30 godina robije.

- Raducić je potom sišao sa merdevina, a zatim s puškom u rukama lagano krenuo bočnom kapijom niz zemljani puteljak, za koji je tvrdio da je njegov. Prošao je kroz glavnu Nikolićevu kapiju i krenuo za svojom žrtvom. Jovan se, pokazali su tragovi na mestu zločina, kretao ka unutrašnjosti dvorišta. U jednom trenutku se okrenuo, najverovatnije u nameri da zaustavi Raducića, kad ga je komšija, sa metar i po razdaljine, sačmarom pogodio u glavu, raznevši mu desni deo lobanje - naveli su u istrazi.

Sporno Dragutin Raducić povukao oroz zbog zida koji deli plac, Foto S. M. J.

Raducić je, potom, zaustavio drugog komšiju, odvezao se do Negotina, i sa napunjenom puškom o ramenu prošao kroz gradsko šetalište, otišao da Policijske stanice i priznao šta je učinio. Upućen je na veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde je ustanovljeno da je u trenutku zločina bio uračunljiv.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)