JA SAM SAMO NA JEDNOM SNIMKU: Neđeljko Đurović poriče krivicu za ubistvo Miloša Mileusnića

J. D. Lj.

21. 10. 2020. u 07:46

SUĐENjE Neđeljku Đuroviću (31), optuženom za ubistvo studenta iz Čačka Miloša Mileusnića (24), u januaru 2019. godine, ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu, nastavljeno je juče u Višem sudu saslušanjem svedoka policajaca i pregledavanjem snimaka sa sigurnosnih kamera.

ЈА САМ САМО НА ЈЕДНОМ СНИМКУ: Неђељко Ђуровић пориче кривицу за убиство Милоша Милеуснића

Foto V.N.

Jedan od policajaca ispričao je kako je došlo do otkrivanja i hapšenja Đurovića, a potom, odgovarajući na pitanja optuženog, negirao njegove tvrdnje da je u policijskoj stanici skidan nag, da mu je sugerisano da obuče Mileusnićevu garderobu, kao i da je tučen.

Nakon toga, pregledano je pet snimaka sa sigurnosnih kamera sa objekata koji se nalaze u blizini.

OPTUŽENI Neđeljko Đurović, Foto privatna arhiva

Na svim snimcima jasno se uočava osoba, čiji se lik ne vidi, obučena u crni donji deo trenerke i svetlu skijašku jaknu, garderobu kakvu ima i optuženi. Na nekim od snimaka se vidi kako ta osoba hoda ulicom, na nekima gde se ubrzano kreće, osvrće, trči, nosi nož, koji prebacuje iz jedne u drugu ruku...

NEGIRA OPTUŽBE, preti mu 40 godina

NEĐELjKO Đurović negira da je 27. januara 2019. rano ujutru na smrt izbo nožem Mileusnića. Uhapšen je ubrzo nakon zločina i od tada je u pritvoru. Optužnicom se tereti za teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

ŽRTVA Miloš Mileusnić, Foto privatna arhiva

Tužilaštvo je tvrdilo da je na svim snimcima reč o istoj osobi, ali je Đurović  to negirao.

- Ovo sam ja na snimku i jedino se na njemu uočava boja odeće. Vidi se da sam u crnom donjem delu trenerke i u beloj jakni sa sivim šarama, da mi je obuća crna bez belih pertli i aplikacije na donjem delu trenerke - kazao je Đurović, kada je prikazan peti snimak, gde se vidi kako on ulazi u jednu prodavnicu u Dalmatinskoj ulici.

Kasirka koja je ranije saslušana kao svedok, izjavila je da se seća mladića koji je kupovao u prodavnici, da je uočila da su mu ruke i novac kojim je plaćao bili krvavi, za šta Đurović kaže da je posledica pada i posekotine od ključa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba