ZAKUCALI SE U MOST I SLETELI U KANAL: Dve jezive nesreće - četvoro poginulih

Lj. P.

19. 10. 2020. u 09:10

CRNO nedeljno jutro na drumovima Vojvodine. U dve teške saobraćajne nesreće na putevima, na dva različita kraja Pokrajine, poginule su četiri osobe, a jedan maloletnik sa teškim povredama nalazi u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

ЗАКУЦАЛИ СЕ У МОСТ И СЛЕТЕЛИ У КАНАЛ: Две језиве несреће - четворо погинулих

Foto N. Karlić

U Lovćencu kod Malog Iđoša, u kanalu pored puta koji vodi prema lokalnoj železničkoj stanici, juče oko devet sati pronađena su tri beživotna tela. U smrskanom BMV bili su meštani ovog mesta Danilo Dabanović (22), njegova maloletna sugrađanka B. P. (17) i njena vršnjakinja M. V. iz Vrbasa.

Pretpostavlja se da se tragedija zbila u posleponoćnim satima. Automobil kojim je upravljao Dabanović kretao se Ulicom 13. jula, iz pravca Lovćenca prema železničkoj stanici na izlazu iz mesta. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici kažu da se nesreća desila jer je vozač najverovatnije zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom.

Foto N. Karlić

Automobil je udario u betonski stub, a zatim se prevrnuo i upao u kanal sa vodom.

- Iz kola su ispala dva tela, mladića i jedne devojke, i oni su pronađeni u vodi, dok je treća devojka ostala zaglavljena u vozilu - kažu u subotičkom Osnovnom javnom tužilaštvu.

NI SIGNALIZACIJE, NI UPOZORENjA

MEŠTANI Lovćenca za nesreću krive i betonski most, koji je, kako vele, tu postavljen pre oko pola godine. Ćuprija duga nekoliko metara, odjednom preseca put i premošćava kanal i nema nikakve signalizacije niti znaka upozorenja.

- Niko ne zna zbog čega je taj most postavljen tu - kaže jedan meštanin Lovćenca, dodajući da je bilo pitanje dana kada će se desiti neka nesreća na tom mestu.

U Lovćencu juče je vladao muk. Meštani, zatečeni strašnom vešću o pogibiji troje mladih ljudi od kojih su dvoje njihovi sugrađani, još ne mogu da poveruju u crnu vest. U kući pokojnog Dabanovića u Ulici Ljubice Popović, muk. Rodbina, prijatelji i komšije dolaze da neutešnim roditeljima izjave saučešće i nađu im se u najtežim trenucima u životu.

- Molim vas, razumite nas - dočekala nas je jedna rođaka Dobanovića na kapiji kuće žalosti.

- Nemamo ništa da kažemo, a i šta bih vam mogli kazati. Ni mi ne znamo kako se desila nesreća. Znamo samo da njega više nema i da nam se neće vratiti.

I u porodici B. P. (17) zavladali su bol i tuga za prerano ugašenim mladim životom.

Rodbina, komšije i prijatelji dolaze da pruže utehu roditeljima koji su ostali bez svog jedinog čeda.

- Pretpostavljamo da su krenuli na železničku stanicu da devojku iz Vrbasa tamo odvezu na voz - priča nam rođak B. P. - Ona i ta drugarica su se zajedno u Vrbasu školovale za farmaceuta. Verovatno su bili uveče u izlasku.

TUGA Kuća Dobanovića u Lovćencu, Foto N. Karlić

Na drugom kraju Vojvodine, na auto-putu Novi Sad - Beograd kod Kovilja, u nedeljno jutro oko pet sati poginuo je N. T. (55) iz Futoga, dok je sedamnaestogodišnjak teško povređen.

Maloletnik je kolima Hitne pomoći prevezen u Dečju bolnicu u Novom Sadu. Prema rečima dr Andree Đuretić, portparola Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, dečak D. J. ima prelom obe butne kosti, ali je stabilan, dobrog opšteg stanja i nalazi se na Odeljenju ortopedije na Dečjoj hirurgiji.

Nesreća se dogodila kada je automobil, iz zasad neutvrđenih razloga, sleteo s puta i prevrnuo se. Hitne službe su brzo stigle na mesto nesreće, a pored automobila je pronađen povređeni maloletnik, a sa druge strane je bilo beživotno telo muškarca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)