ALEKSA (10) POGINUO NA REKREATIVNOJ Potvrđena presuda od 2,5 godine zatvora Vladimiru Vukašinoviću za nesreću na Divčibarama

N.B.

02. 10. 2020. u 14:54

APELACIONI sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Valjevu, kojom je Vladimir Vukašinović osuđen na kaznu od dve i po godine zatvora jer je 12. juna 2018. godine svojim vozilom naleteo na grupu dece na Divčibarama, učenika OŠ "Miloš Crnjanski" iz Subotice, koja su u tom momentu prelazila ulicu, a koji su na ovoj planini bili na rekreativnoj nastavi.

АЛЕКСА (10) ПОГИНУО НА РЕКРЕАТИВНОЈ Потврђена пресуда од 2,5 године затвора Владимиру Вукашиновићу за несрећу на Дивчибарама

Mesto gde je nastradao dečak Aleksa D./ Foto: B. Puzović, Facebook

U pokušaju da izbegne pešake skrenuo je na levu stranu kolovoza i naleteo na mališane koji su se nalazili na parkingu i koji su se spremali da pređu ulicu. Tada je lakše povređeno njih troje, ali je teške povrede zadobio desetogodišnji Aleksa Dimitrov, koji je na mestu ostao mrtav. Pored zatvorske kazne, Vukašinoviću je određena i mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od godinu dana.

Na sajtu Apelacionog suda između ostalog je objavljeno da je prvostepeni sud imao u vidu sve okolnosti koje su od uticaja da krivična sankcija bude pravilno odabrana i njena visina pravilno odmerena, i da je istima dao adekvatan značaj.

- Naime, pravilno je prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog cenio da postoji značajan doprinos na strani organizatora rekreativne nastave koji se sastoji u tome što u konkretnom slučaju nisu nosili svetli prsluk kada u blizini mesta nezgode nije postojao obeleženi pešački prelaz, niti saobraćajni znak koji ukazuje na moguće prisustvo dece na kolovozu - navodi se u obrazloženju odluke. - Organizatori nisu preduzeli sve mere da se blagovremeno upozore ostali učesnici u saobraćaju na prisustvo dece na kolovozu u smislu da su se udaljili na veće odstojanje od obe strane organizovane kolone dece koja prelazi kolovoz. Prilikom utvrđivanja otežavajućih okolnosti na strani okrivljenog sud imao u vidu ranij život okrivljenog, te da je osim jednog lica koje je poginulo u ovoj saobraćajnoj nezgodi bilo troje povređenih lica, od čega su dvoje maloletnici uzrasta deteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna