OPTUŽEN ZA MUČENJA I UBISTVO U SELU ZLAŠ: Mustafa prvi put pred Specijalnim sudom u Hagu

S.S.R.

28. 09. 2020. u 15:32

PRVI optuženi pred Specijalnim sudom za ratne zločine na KiM Saljih Mustafa pojavio se danas prvi put od hapšenja 24. septembra u sudnici u Hagu.

ОПТУЖЕН ЗА МУЧЕЊА И УБИСТВО У СЕЛУ ЗЛАШ: Мустафа први пут пред Специјалним судом у Хагу

Foto: Printskrin

Sudija za prethodni postupak Nikola Giju pročitao je da se on tereti po četiri tačke optužnice za ratni zločin - proizvoljno lišavanje slobode, surovo postupanje, mučenje i ubistvo. Sudski službenik kasnije je detaljnije objasnio da se radi o zločinima počinjenim na imanju Zlaš, koje je služilo kao zatvor, u periodu od 1.aprila 1999. do 19. aprila 1999. koji je služilo kao zatvor. U optužnici se pominje šest žrtava. Mustafa je, navedeno je, direktno kao član udruženog zločinačkog poduhvata učetvovao u zločinima, alternativno pomagao njih i bio svestan da ubistvo može da bude izvršeno.

Njemu je pročitana optužnica, za koju je potvrdio da razume njen sadržaj. Rekao je da je "građanin Kosova i da je diplomirani ekonomista i savetnik u Ministarstvu odbrane Kosova".

On je odlučio da se o optužnici ne izjasni danas, to će učiniti kasnije, kada se konsultuje sa advokatom.


Mustafa ostaje u pritvoru, a naredno pojavljivanje pred sudom biće sledeće nedelje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)