BEKSTVO „KUPOVALO VREME“: Kako je „blokirano“ suđenje za prevare, pljačke i krađe policajcu i kriminalcu

V. Mitrić

07. 09. 2020. u 20:45

LOZNIČKI policajac R.C, jedan od oštećenih u kriminalnim pohodima krađa, teških krađa, pljački i razbojništava zbog kojih je OJT Loznica optužilo 2016. godine lokalnog kriminalca i poznatog policijskog oficira, koji je bio godinama jedan od ključnih starešina policije u Loznici i Krupnju, ostao je, kako kaže „bez daha“, kada je saznao da sud u tom predmetu nije postupao ama baš ništa do današnjeg dana!

БЕКСТВО „КУПОВАЛО ВРЕМЕ“: Како је „блокирано“ суђење за преваре, пљачке и крађе полицајцу и криминалцу

Foto: V. Mitrić

Ovom policajcu je, kako se sumnja, dvojac kriminalac i policajac, koji mu je bio starešina otuđio „Golfa“ u Lešnici, koji je odvezen do parkinga Manastira Tronoša, kod Korenite, čija je relacija oko 30 kilometara, i tu ga ostavili u večernjim satima.

Imali su nameru da „Golf“ iskoriste, tako što bi izašli sa manastirskog puta ujutru, do puta Krupanj -Loznica i presreli i opljačkali poštarsko vozilo, koje je trebalo da naiđe, kako su saznali, sa novcem za penzije.

Pošto su bili praćeni telefoni obojice, do pljačke nije došlo, ali je nesumnjiva bila namera  i otuđenje kola.

- Namera je bila da mene uvuku u problem, da me ocrne, a da ostvare još jednu u nizu kriminalnih akcija - kaže R.C. i dodaje: - Ovo je uveliko put da zastari predmet na štetu mnoštva nas oštećenih, ali i pravde.

Dela  „dvojca“ počela su  da se otkrivaju, očigledno, tek kad je dara prevršila meru i kad služba više nije mogla da bude ni gluva ni nema nad onim šta čini službenik, sa pajtosom zbog čijeg premeštanja iz Loznice u Krupanj su žalili mnogi kriminalci u gradu na Štiri, ali i neki od najviših starešina i to, javno, na godišnjim sastancima.

U OJT se spremala optužnica od 2013. do 2016. godine, a onda je predmet otišao u Osnovni sud u Loznicu, da bi od 2017. do 2020. godine predmet mirovao, jer  je jedan od optuženih bio  u bekstvu, bila je raspisana poternica, pa je predmet „jela prašina“.

Intervenisalo je, kao i za neke slične slučajeve, OJT u Loznici, rekao nam je Zoran Nestorović, v. f. OJT u Loznici.
Nestorović je zatražio da se, u ovom slučaju, osumnjičenom  koji je u  bekstvu, i za kim je raspisana optužnica, sudi u odsustvu.
Krivično veće Osnovnog suda u Loznici, prihvatilo je zahtev tužioca Nestorovića i najavljeno je da će suđenje biti nastavljeno.
Optuženom policajcu, kako je zabeležio  naš list, u širem društvu  u Loznici  obećao je da će učiniti sve da mu pomogne da ne bude osuđeni visoki sudski rukovodilac, koji je nedugo potom uhapšen, ali upućeni kažu da nisu uhapšeni i neki od njegovih „pipaka“ u institucijama.

Zapratite „Novosti sport“ na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade