SMRT KIK-BOKSERA PRED RASPLETOM: Brat ubijenog Cvetkovića kaže - ko je krio Miketića 23 godine, ima nekog moćnog ko ga štiti!

E. V. N.

28. 08. 2020. u 09:00

POSLE 23 godine bekstva, u Baru je uhapšen Beograđanin Predrag Miketić (42), za kojim je Srbija raspisala Interpolovu poternicu zbog sumnje da je 3. novembra 1997. godine ubio jugoslovenskog reprezentativca Vladana Cvetkovića (20).

СМРТ КИК-БОКСЕРА ПРЕД РАСПЛЕТОМ: Брат убијеног Цветковића каже - ко је крио Микетића 23 године, има неког моћног ко га штити!

Foto: Milena Anđela

Miketiću je određen ekstradicioni pritvor i čeka se njegovo izručenje.

Porodicu Cvetković je iznenadila vest iz Crne Gore. Već su izgubili svaku nadu da će osumnjičeni za smrt njihovog Vladana biti priveden pravdi.

- Posle svega, mene zanima gde je Miketić bio sve ove godine, šta je radio i ko ga je krio - javno se pitao Zmajko Cvetković, rođeni Vladanov brat. - Tim pre, što je Miketić imao samo 19 godina kada je ubio mog brata. Da bi on tada pobegao, sakrivao se, menjao dokumenta, morao je da ima nekog i to nekog vrlo moćnog ko mu je to sve omogućio.

Zmajko Cvetković nam je ispričao i da je pored tela njegovog brata ostao njegov sportski ranac, a nedaleko odatle, navodno, torba sa oružjem, koja je kasnije nestala! To je konstatovano i tokom uviđaja. Kasnije, međutim, kako je istraga odmicala, toj torbi se gubi trag.

- Prvo je bio uhapšen Goran Pavlović, koji se, takođe, teretio za ubistvo mog Vladana - priča Cvetković. - Istragu je vodio tadašnji istražni sudija Dobrivoje Gerasimović, a odbranu Pavlovića preuzela je jedna od najplaćenijih tadašnjih advokata Ljiljana Laban. Uspela je da svog klijenta odbrani i on je posle samo mesec dana izašao iz pritvora i branio se sa slobode. Sudski postupak nikada nije pokrenut, iako se sumnjalo da je on bio neposredan svedok ubistva i da je odvezao ubicu moga brata posle zločina.

Foto: N. Fifić

Inspektori na mestu ubistva kod stadiona Crvene zvezde

Porodica Cvetković ni danas ne zna iz kog razloga je ubijen njihov sin i brat. Vladan se ceo svoj život bavio sportom i bio je državni reprezentativac u kik-boksu. Kobne večeri bio je na treningu, a sa njim u sali i Predrag Miketić, koji je trenirao za isti klub.

- Ne znamo da li se nešto dogodilo na tom treningu, ali ono što je sigurno je da Miketić nije drugačije mogao da naudi mom bratu, već da puca u njega - kaže Zmajko. - Nije mi jasno šta je to moglo da bude pa da on ispali ceo šaržer ka mom bratu u stomak i grudi. I danas čekamo odgovor na to pitanje.

SPREMAO SE ZA SVETSKO PRVENSTVO

ISPRED stadiona, ubrzo posle zločina, stigao je i Željko Ražnatović Arkan, koji je bio pokrovitelj kik-boks kluba, kao i Borislav Pelević. Cvele, kako su svi zvali Cvetkovića, bio je tri puta prvak Jugoslavije i jednom prvak Balkana. U to vreme svakodnevno je trenirao i spremao se za svetsko prvenstvo u Poljskoj, koje se održavalo mesec dana kasnije.

Prema saznanjima "Novosti" Miketić je uhapšen u Baru još prošle nedelje. Za njim je međunarodna poternica raspisana 2004, sedam godina posle ubistva Cvetkovića ispred službenog ulaza stadiona Crvene zvezde. Tadašnji načelnik beogradske kriminalističke policije Milenko Erčić rekao je na konferenciji za novinare da je razlog za ubistvo bio "prethodni nesporazum" između ubica i ubijenog.

Vladan Cvetković bio je vrhunski sportista i član kik-boks kluba Crvena zvezda - Delije. Kada je smrtno ranjen pao na pločnik, a dvojica mladića se dala u beg, naišao je taksista koji ga je prebacio u Urgentni centar. Uprkos naporima lekara on je ubrzo izdahnuo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna