SAKRIVENI MEĐU PALETAMA: Osam mladih migranata greškom završilo na niškom Terminalu

Tanjug

06. 08. 2020. u 12:04

CARINICI su na Terminalu u Nišu u jednom kamionu otrkili osam migranata, skoro dečaka, sakrivenih među paletama elektroda za elektrolučno zavarivanje, saopštila je danas Uprava carina Srbije i podsetila da je od početka godine u pokušaju ilegalnog prelaska granice sprečeno više od 650 migranata.

САКРИВЕНИ МЕЂУ ПАЛЕТАМА: Осам младих миграната грешком завршило на нишком Терминалу

Foto: Uprava Carina

- Carinici se gotovo svakodnevno susreću sa pokušajima migranata da se sakriveni među robom ilegalno prebace u EU, a mnogi od njih su zbog toga spremni da rizikuju i život. Nije retko ni da zalutaju na neku od unutrašnjih carinskih ispostava, što im svakako nije bio cilj - navodi Uprava carina.

U saopštenju se dodaje da se upravo to dogodilo osmorici migranata, koje su carinici pronašli juče kada je na ispostavu Terminal Niš stigao kamion koji je iz Soluna prevozio robu u Niš.

- Makedonska carinska obeležja bila su neoštećena, što govori o tome da je kamion pregledan u Severnoj Makedoniji, a kada su nakon carinskog postupka carinici u prisustvu policije otvorili kamion, u njemu su zatekli osmoricu mladića, gotovo dečaka, Kako su i gde ušli u kamion utvrdiće policija - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)