VEŠTACI O URAČUNLJIVOSTI "BERBERINA": U Nišu se danas nastavlja suđenje Ninoslavu Jovanoviću

D. A.

04. 08. 2020. u 08:00

PRED Višim sudom u Nišu danas bi trebalo da se nastavi suđenje Ninoslavu Jovanoviću, poznatijem kao "malčanski berberin", optuženom da je krajem prošle godine oteo i zlostavljao dvanaestogodišnju Moniku K. iz sela Suvi Do.

ВЕШТАЦИ О УРАЧУНЉИВОСТИ БЕРБЕРИНА: У Нишу се данас наставља суђење Нинославу Јовановићу

Foto: J.Ćosin

Na današnjem ročištu kao svedoci odbrane trebalo bi da se pojave sudski veštaci medicinske struke. Trebalo je da svedoče 21.jula, ali je tada ročište bilo odloženo, jer je jedan od njih bio pozitivan na virus korona, a drugi je u bio izolaciji.

Jovanoviću se na teret stavlja da je 20. decembra prošle godine oteo devojčicu na putu do škole. Uhapšen je nakon 17 dana intenzivne policijske i vojne potrage, 5. januara na malčanskom groblju u blizini svoje kuće.

Do sada su održani pripremno ročište i jedan glavni pretres na kome je on priznao dela za koja je optužen, ali se pozivao na svoju uračunljivost, iako su medicinska veštačenja pokazala da je bio svestan svojih postupaka. Zbog toga je tražio da se o njegovoj uračunljivosti pred sudom izjasne veštaci iz Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, koji su obavili neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog Jovanovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)