Đurđija Alempijević, medicinska sestra koja je suspendovana sa posla u Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj, osuđena je danas na uslovnu kaznu od osam meseci zatvora sa rokom provere od tri godine, a izrečena joj je mera zabrane vršenja poziva u trajanju od četiri godine.

pc

28.07.2020. 15:59

E, sada može da radi kao savetnik u Ministarstvu pravde. Posle ovakvih presuda ja više ne mislim da ovde postoji i vlast i sudstvo i država.

Dragana

29.07.2020. 12:25

@Niko - Najžalosnije je što je maltretirala decu bez roditeljskog staranja,inače se ne bi usudila.Nijedna "leđa" joj ne bi sačuvala zadnjicu,pa neka napredna do vrha.

maniks

28.07.2020. 16:32

Da ga je bacila kroz prozor nebi dobila ni uslovnu. To je slika i prilika Srpskog pravosudja. Kada sam pre neki dan video kolike su plate sudija a posebno sudija Ustavnog suda s ve mi je jasni i jos koliko dobiju podelom sa advokatima i tuziocima po slucaju onda je stvarno vreme oko za oko zub za zub.

Igor 89

28.07.2020. 16:44

Strasno! Dozivotna zabrana rada sa decom! Jedina adekvatna mera sve ostalo je sramna odluka suda! Jer ocigledno da zena nema osecaj za decu nema empatiju nema ljubav prema profesiji koju je odabrala.. Neka ide u sumu da sece drva ili bilo sta sto nema dodira sa decom! POGOTOVO sa decom koja nemaju ni oca ni majku ???

Dragan

28.07.2020. 22:12

Ova presuda, na žalost, pokazuje da je naše sudstvo bolesno kada donosi ovakve sramne presude. Uslovnu kaznu još i mogu da razumem, ako joj je to prvo krivično delo, ali da joj se posle takvog odnosa prema deci samo četiri godine zabrani da bude zaposlena kao medicinska sestra, to je zaista skandalozno, jer za tako nešto je i deset godina zabrane malo. Najgore je to što će pred sudom odgovarati i osoba koja je snimila takvo njeno bahato ponašanje prema deci umesto da bude odlikovana za hrabrost.