ZAPLENA NARKOTIKA NA GRANICI: Droga u listovima zelene salate, šamponu, žvakama...

Tanjug

21. 07. 2020. u 16:39

UPRAVA Carina saopštila je danas da carinici skoro svaki dan narkotike otkivaju na najrazličitijim mestitma - u donjem vešu, obući, kutijicama za lekove, teglama nutele, listovima zelene salate, pa kao i danas u flašama šampona i pakovanjima žvaka.

ЗАПЛЕНА НАРКОТИКА НА ГРАНИЦИ: Дрога у листовима зелене салате, шампону, жвакама...

Foto: Granična policija

U flašici sampona carinici su danas na prelazu Gradina pronašli marihuana i to prilikom kontole BMW 3 britanskih registacija a kojim su putovala dva muškarca i žena.

Neposredno pre toga, na istom prelazu droga je nađena u kutiju žvaka, navodi se u saopštenju i dodaje da je upravo tako, kesicu presovanog hašiša, pokušao da prošvercuje državljanin Belgije (23).

Jedan od sličnih pokušaja osujećen je i 18. jula na Batrovcima, kada je kontrolom „audija“ norveške registracije carinik u kesi sa smećem pronašao i kesicu presovanog hašiša.

Tada je detaljno pregledan i prtljag Norvežanina (29) koji je putovao sam ka domovnini - Turskoj. U neseseru sa kozmetikom, pronađen je još jedan zamotuljak presovanog hašiša.

Tog istog dana na ulaznoj strani Batrovaca detaljno je pregledan i pežo francuske registracije, kojim su ka Turskoj putovala dvojica francuskih državljana koji su 100 grama marihuana sakrili u donjem vešu.

Na izlaznoj strani prelaza Gradina 18. jula je detaljno pregledan „rendž rover“ holandskih tablica, kojim je putovala četvoročlana porodica turskog porekla. U neseseru na zadnjem sedištu pronađena kesica marihuane, za koju se kao vlasnik javio 43-godišnji otac, vozač automobila.

Nešto kasnije tog istog dana na Gradini je i u koferu sa garderobom kod belgijskog državljanina turskog porekla pronađeno pakovanje presovanog hašiša.

Par sati kasnije detaljano je pregledan i porše nemačke registracije, kojim je troje holandskih državljana putovalo ka Turskoj.

U džepu pantalona koje je vozač nosio pronađena je kutija od tableta, u kojoj su, umesto deklarisanih lekova, otkriveni kesica presovanog hašiša i 29 raznobojnih tableta ekstazija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SRPSKA STRANA PRIČE NA SI-EN-ENU: Kako je Vučić principijelnom politikom doveo do toga da se u svetu čuje srpski glas