BIO NEURAČUNLJIV U VREME IZVRŠENJA KRIVIČNOG DELA: Produžen pritvor Tairu iz Surčina, osumnjičenom za ubistvo žene

Lj.P.

25. 04. 2024. u 09:05

TAIR H. (33) iz Surčina, osumnjičen da je u Bačkom Gradištu ubodom nožem ubio tri godine mlađu nevenčanu suprugu Serbezu Kurteši, ni posle dva meseca od tragičnog događaja nije se izjašnjavao o sumnjama koje mu se stavljaju na teret.

БИО НЕУРАЧУНЉИВ У ВРЕМЕ ИЗВРШЕЊА КРИВИЧНОГ ДЕЛА: Продужен притвор Таиру из Сурчина, осумњиченом за убиство жене

foto:Z. GRUMIĆ

Kako za „Novosti“ navode u Višem javnom tužilaštvu u Zrenjaninu, osumnjičeni do sada nije iznosio svoju odbranu, jer je veštačenjem utvrđeno da je u vreme izvršenja krivičnog dela bio neuračunljiv.

Pored toga, kako dalje navode u zrenjaninskom tužilaštvu, osumnjičeni nije sposoban da učestvuje u postupku, usled teškog duševnog oboljenja.

- Rešenjem Višeg suda u Zrenjaninu, protiv osumnjičenog je produžen pritvor zbog opasnosti od bekstva, opasnosti od uticaja na svedoke i uznemirenja javnosti – navode u VJT u Zrenjaninu. - Protiv H. T. iz Surčina vodi se istraga zbog krivičnog dela ubistva sada pokojne K. S.

Serbeza Kurteši ubijena je 27. februara uveče u dvorištu porodične kuće u Ulici Lasla Antala 16 u Bačkom Gradištu kod Bečeja, a policija je ubrzo posle zločina uhapsila njenog nevenčanog supruga Taira H., koji je pokušao da pobegne.

Krvavom piru, u dvorištu kuće Serbezinih roditelja, prema priči njenih bliskih rođaka, prethodila je svađa oko novca, jer je žena odbijala da nevenčanom mužu da pare, a on joj je zamerao što ulaže u obnovu porodične kuće u kojoj ne živi.

Između vanbračnih supružnika, koji su zajedno deceniju i po, neposredno pre ubistva izbila je svađa, upravo zbog novca. Verbalni sukob, kako su ispričali njeni rođaci, trajao je oko sat vremena, a pokušaji da ga urazume nisu dali rezultate. Izašli su napolje, u dvorište, gde je prepirka nastavljena, a onda su u jednom trenutku začuli Serbezino zapomaganje.

Rođaci kažu da je Tair bio pod uticajem alkohola i narkotika i da je zbog droge često dolazio u sukob sa nevenčanom suprugom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)