DESET DANA NAJTEŽE POTRAGE ZA DANKOM ILIĆ: Pretražene 333 kuće, 360 vozila, registrovano 24.455 telefona

Милица Шкорић
Milica Škorić

05. 04. 2024. u 07:59

DESETODNEVNA potraga za nestalom Dankom Ilić (2) završila se tragično, juče je saopšteno da je devojčica ubijena na mestu gde je i nestala. Osumnjičeni za ubistvo Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot priznali su zločin, ali njeno telo još uvek nije pronađeno. Potraga za telom nastavlja se i danas.

ДЕСЕТ ДАНА НАЈТЕЖЕ ПОТРАГЕ ЗА ДАНКОМ ИЛИЋ: Претражене 333 куће, 360 возила, регистровано 24.455 телефона

Foto: Društvene mreže

Od dana kada je nestala Danka Ilić, jake snage policije radile su danonoćno na ovom slučaju u nadi da će se devojčica pronaći živa i zdrava. Koliko je ogromna bila istraga nestanka Danke pokazuju podaci koje je saopštio MUP. Pretražene su 333 kuće i stana, pregledano 360 vozila, bazna stanica za Banjsko polje registrovala je 24.455 telefona.

U toku akcije pregledane kuće, stanovi i vozila

- Ljudi iz naše tehnike, poligrafisti, 10 dana maltene spavali su po dva sata da bi mogli da ispunjavaju sve ono što se od njih traži, a da dođemo do validnih informacija koje su nam bile potrebne. Radi se o 46.000 logova, takozvanih telefonskih brojeva - rekao je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić na jučerašnjoj konferenciji.

U toku akcije pregledano je i 10 kamera u naselju.

Identifikovano je 30 vozila sa vozačima, a poligrafski je testirano 15 lica.

Na dan 26. 3. 2024. u Boru je bio 41.751 telefon, od toga na baznoj stanici na izlazu iz Bora koja pokriva Banjsko polje bilo je 24.455 telefona.

Unakrsnom analizom logova u kritično vreme za dan 26. 3. dobijeno je 916 logova, dok je 2. 4. prikupljeno 658 brojeva telefona stanovnika naselja radi lakše analize logova.

Preduzete su sve opsežne mere

- Hteo bih da naglasim da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzeli opsežne mere u cilju pronalaska Danke i razjašnjavanja slučaja. Obavili su pretragu užeg i šireg lica mesta, kao i lokacije oko nas i Banjsko polje. U potrazi je učestvovalo više stotina pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Žandarmerije, policije i opšte nadležnosti, Uprave kriminalističke policije, Službe za suzbijanje kriminala, kriminalistička operativna analitika, Uprave za tehniku, Službe za borbu protiv terorizma, jedinice za finansijske istrage, SBPOK, Interpola, Službe za ratne zločine, helikopterske jedinice, policijska brigada, Sektor za vanredne situacije, Uprave saobraćajne policije, Uprave granične policije, policijskih uprava u Boru, Zaječaru i Nišu, kao i bezbednosne i informativne agencije. Gorska služba spasavanja, udruženje lovaca i članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva, lokalna samouprava, ali i građani, dobrovoljci. Čuli ste da se osumnjičeni priključio potrazi bez imalo empatije, bez imalo griže savesti, i proveo neko vreme na toj teritoriji, zajedno sa svim ostalima koji su učestvovali u pretrazi - rekao je Gašić.

Podsetimo, policija u Boru uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” iz Bora Srđana Jankovića (50) iz sela Luka i Dejana Dragijevića (50) iz sela Zlot, pod sumnjom da su ubili malu Danku Ilić (2).

Tužilaštvo u Zaječaru se oglasilo i saopštilo da je Jankoviću i Dragijeviću, određeno zadržavanje, kao i da se prikupljaju dokazi za vođenje krivičnog postupka.

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan čitavih pet puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

- Dejan Dragijević je osumnjičen da je službenim vozilom ”fijat panda” u Ulici Radomira Putnika udario pešaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom Srđanom Jankovićem telo devojčice ubacio je u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na Starobanjskom putu kod Bora, gde su telo izbacili sa desne strane puta - kaže izvor blizak istrazi.

BONUS VIDEO: DRON IZNAD DEPONIJE NA KOJOJ SE TRAŽI TELO DANKE - U toku pretraga terena

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)