DA NE POBEGNE: Određen pritvor Branislavu R. (48) osumnjičenom za teško ubistvo bivše žene i njene majke u Rakovcu

Lj.P.

20. 02. 2024. u 13:50

BRANISLAVU R. (48) osumnjičenom za teško ubistvo bivše žene Dragane (47) i njene majke Nade Četnik (75) u nedelju 18. februara u njihovoj kući u Rakovcu kod Beočina, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu, odredio je pritvor do 30 dana.

ДА НЕ ПОБЕГНЕ: Одређен притвор Браниславу Р. (48) осумњиченом за тешко убиство бивше  жене и њене мајке у Раковцу

FOTO:Lj.P.

Kako je za "Novosti" rekla Jelena Ostojin, portparol novosadskog Višeg suda,  osumnjičenom B.R, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo bivše žene i tašte u Rakovcu i krivično delo utvrđeno merom bezbednosti iz čl, 340a KZ, sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio je pritvor do 30 dana.

- Ova mera osumnjičenom je izrečena iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog osobitih okoolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak uticajem na svedoke, zatim zbog postojanja okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi osumnjičeni  u kratkom vremenskom periodu mogao da ponovi krivično delo za koje je osnovano sumnjiv jer je više puta osuđivan, kao i zbog načina izvršenja i težine posledica krivičnog dela koje je dovelo do uznemirenja javnosti - kazala je Ostojin.

Osumnjičeni je, kako smo ranije objavili, danas bio priveden u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, ali kako saznajemo,  nije izneo svoju odbranu, i o onome što se 18. februara dogodilo u kući u kojoj su živele njegova bivša supruga i njena majka, nije ništa rekao. Odlučio je da se u ovoj fazi postupka brani ćutanjem.

Osumnjičeni Branislav R. je imao zabranu prilaska bivšoj ženi zbog nasilja u porodici, a prema nezvaničnim saznanjima, u zatvoru je proveo dve godine i dva meseca zbog ovog krivičnog dela. Sa robije je izašao januara 2023. godine, a i pre toga je, kako saznajemom 2017. godine bio uslovno osuđen, takođe zbog nasilja u porodici.

I pored toga što je imao zabranu prilaska, kako saznajemo, osumnjičeni je pokušavao da stupi u kontakt sa Draganom, a onda je u nedelju uveče došao do kuće u kojoj su njih dve živele u Ulici cara Lazara 56 u naselju Salaksije u Rakovcu kod Beočina.  Najpre je, razvalio vrata u prizemlju gde je nožem napao Nadu, a zatim se popeo na sprat, i tamo razvalio vrata i napao bivšu ženu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)