OPTUŽEN ZA UBISTVO SRPKINJE: Nastavlja se suđenje Brajanu Volšu, stigli i novi dokazi

Novosti Onlajn

02. 11. 2023. u 08:19

SUĐENjE Brajanu Volšu (48), koji je optužen da je u novogodišnjoj noći ubio suprugu Anu Volš (39), rodom iz Beograda, biće održano danas, a očekuje se da se predstave novi dokazi koji su poslati na veštačenje, a to su rezultati DNK analize.

ОПТУЖЕН ЗА УБИСТВО СРПКИЊЕ: Наставља се суђење Брајану Волшу, стигли и нови докази

FOTO: AP/Tanjug

Brajan Volš uhapšen je 8. januara zbog ometanja istrage, a kasnije je optužen i za ubistvo supruge. On se sumnjiči da je suprugu ubio u podrumu njihove kuće u gradu Kohasetu u Masačusetsu u SAD, potom njeno telo raskomadao i delove odneo na deponiju u kojoj se spaljuje smeće, kako njeni ostaci nikada ne bi bili pronađeni.

Podsetimo, nestanak Ane Volš prijavio je njen poslodavac iz Vašingtona, pošto se posle novogodišnjih praznika nije vratila na posao, a suprug mu je rekao da je otputovala u noći između 1. i 2. januara.

Na prvom suđenju Volš je izjavio da nije kriv, a sudija mu je odredio pritvor, bez mogućnosti kaucije. Međutim, dokazi su protiv njega prikupljeni u 10 kesa, i to u kontejnerima u blizini kuće njegove majke, a jedan od ključnih dokaza je internet pretraga Braja Volša gde se vidi da je pretraživao "kako se rešiti tela".

- Među dokazima su i ogrlica koju je Ana nosila, Prada torbica, potvrda o vakcinaciji protiv kovida na njeno ime, kao i drugi predmeti koji sadrže Anin i Brajanov DNK trag - navode oni.

Prethodno suđenje Brajanu Volšu koje je bilo u avgustu odloženo je jer u sud nisu stigli rezultati DNK analize. Inače, Volš sve vreme negira da je ubio suprugu Anu, a njena mjka Milanka koja živi u Beogradu ranije je za Kurir govorila "da ona ne veruje da je Brajan naudio njenoj ćerki, te da se ona i dalje nada da će se Ana pojaviti".

Na ranijim ročištima otkriveno je da je Ana imala ljubavnu aferu sa prijateljem iz Vašingtona, gde je radila. Takođe, saznalo se i da je majka Brajana Volša u decembru, malo pre Aninog ubistva, angažovala privatnog detektiva da je prati.

Foto: Instagram/anawalshe/Craig F. Walker/The Boston Globe via AP, Pool

Policija je u kući Ane i Brajana, u podrumu pronašla tragove Anine krvi, a na deponijama na kojima je snimljen njen suprug, delove njenih ličnih stvari.

Svedočenje bebisiterke ključno

Takođe, svedočenje devojke koja je za ovaj bračni par radila kao bebisiterka bilo je ključno za istragu.

- U danima nakon nestanka Beograđanke bebisiterka je čuvala njihovo troje dece i tada je primetila da je Brajan promenio sve tepihe u prizemlju njihove kuće, kao i kantu za smeće, a takođe je promenio bravu na vratima podruma - podsećaju američki mediji.

Takođe, u danu kada je Ana Volš ubijena, Volš je bebisiterki rekao da će on i Ana otići na kasni branč, ali je potom rekao da su promenili planove i da je Ana morala da se vrati u Vašington.

- Policija i tužilaštvo su potom rekonstruisali Anine poslednje sate života i ubrzo je postalo jasno da ona nije izašla iz kuće. Signal njenog mobilnog telefona poslednji put je bio u blizini kuće. S druge strane, Volš koji je u to vreme bio u kućnom pritvoru zbog prevare sa vrednim slikama, tvrdio je da je vodio decu u školu, a kamere su ga snimile kako za gotovinu kupuje veliku količinu sredstava za čišćenje, krpe i kofere - podsetili su mediji.

(Blic)

BONUS VIDEO: POSLE UBISTVA SRBA NA KOSOVU: Ujedinili se svi srpski navijači

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)