POMOZITE, UBIĆE ME!: Apel mlade Kraljevčanke nadležnima zbog nasilja u porodici

J.D.Lj.

01. 08. 2023. u 18:30

VEĆ tri dana Dušica Sremčević iz Kraljeva, preko društvenih mreža, medija, ali i nadležnih organa, moli za pomoć i apeluje da joj pomognu, jer se boji za svoj i živote svoja dva maloletna sina, jer im ubistvom preti njen bivši suprug Marjan B.

ПОМОЗИТЕ, УБИЋЕ МЕ!: Апел младе Краљевчанке надлежнима због насиља у породици

Foto: Privatna arhiva

Dušica, kroz suze, potresnim glasom, za "Novosti" kaže: 

- Ako se meni nešto desi, molim da moj apel shvatite ozbiljno i da institucije žrtve shvate ozbiljno. Da moja smrt, ako sutra dođe do nje, ne bude samo još jedna u nizu, nego da se zna da je jedna žena pričala o tome javno i apelovala, a niko je nije čuo. 

Naša sagovornica objašnjava da se sa mužem sa kojim ima sinove od 10 i 15 godina razvela, jer ju je dok su bili u braku tukao. Nakon razvoda, izrečena mu je mera zabrane prilaska Dušici, ali na Marjana to nije uticalo. Tada je zbog nasilja u porodici bio osuđen na šest meseci zatvora. 

- Sa decom je imao komunikaciju, uglavnom sa mlađim sinom - priča Dušica. - Što je najgore, pretnje bivšeg muža, u nedelju mi je preneo mlađi sin, koji se video sa ocem. Marjana je dodatno iznerviralo to što mu je stigla tužba za naknadu štete. Zvao je decu telefonom, rekao da je sramota da mu tražim novac. Posle se tri dana nije javljao na telefon, a videla sam da je na "Viberu" napisao "da Bog da sve dala na lekove". To je bio alarm da nešto nije u redu i sve sam prijavila policiji. 

Marjan je 28. jula pozvao mlađeg sina da se vide. 

PRODUŽENE HITNE MERE

DUŠICA je bila sa decom u kraljevačkom Centru za socijalni rad: 

- Razgovarali su i sa mnom i sa decom - kaže Dušica. - Radnici CZR ostali su zapanjeni detetovom izjavom i time kroz šta sve prolazimo. Tužilaštvu i policiji poslat je dopis da postoji visok rizik za moj život. Na predlog OJT u Kraljevu, sud je Marjanu produžio hitnu meru zabrane prilaska i komunikacije prema meni kao žrtvi nasilja za 30 dana. Šta će posle biti ne znam, ali savetovano mi je da se privremeno s decom sklonim negde ili da odemo u Sigurnu kuću. 

- Pustila sam dete kod njega jer je rekao da želi da se vidi sa ocem - priča Dušica. - Dete je provelo vikend sa ocem, a kada se vratio u nedelju, prvo što mi je rekao bilo je: "Mama, odmah povuci tužbu. Rekao je da će da te ubije." Rekao mi je da je Marjan kazao kako će da me izbode nožem, a ne kao prošli put na ulici "samo" da me izudara, kada me je čak i kad sam pala u nesvest, pesničio i šutirao i dalje. Sin ga je pozvao telefonom, a ja sam snimala razgovor. Svašta je rekao, pa i da, ako ne povučem tužbu, da će deca da ostanu bez oba roditelja. U strahu sam, ne toliko za sebe, već zbog dece i verujem da će me Marjan ubiti, kad-tad. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!