OGLASIO SE CENTAR ZA SOCIJALNI RAD POSLE UBISTVA DEVOJČICE: Nije prijavljivano nasilje, porodica bila u sistemu socijalne zaštite

S. M. J.

22. 02. 2023. u 09:26

DVOGODIŠNjA P. B. koju je batinama usmrtio očuh M. N. (25) iz okoline Vlasotinca i njena porodica bili su u sistemu socijalne zaštite, ali do sada ni očuh ni majka nisu prijavljivani za nasilje u porodici.

ОГЛАСИО СЕ ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ПОСЛЕ УБИСТВА ДЕВОЈЧИЦЕ: Није пријављивано насиље, породица била у систему социјалне заштите

Foto: SMJ

Centar za socijalni rad u Zaječaru potvrdio je da je porodica nasmrt pretučene dvogodišnje devojčice P. B. u Zaječaru bila u sistemu socijalne zaštite.

- Centar za socijalni rad u Zaječaru obavešten je od strane nadležnih organa o smrti maloletne P. V. i odmah je reagovao u okviru svojih nadležnosti. Porodica maloletne P. V. je na evidenciji ovog Centra bila po raznim osnovama još od 2016. godine, tako da je Centar za socijalni rad kontinuirano pratio ovu porodicu u postupcima koji su povremeno vođeni, preduzimajući sve mere iz svoje nadležnosti - navode se u saopštenju Centra za socijalni rad.

Devojčica čija se obdukcija tela očekuje preminula je u zaječarskoj bolnici od povreda koje joj je u iznajmljenom stanu u Zaječaru naneo očuh, dok je, navodi policija, majka ćutala. U Centru za socijalni rad izražavaju duboko žaljenje zbog smrti devojčice i očekuju da nadležni utvrde brzo sve činjenice.

- U dosadašnjem radu sa porodicom nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje dece, niti je neko od roditelja bio prijavljivan za nasilje u porodici u odnosu na decu - dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista