„ZAKLAO SAM MARINU“: Novi detalji jezivog zločina u Trešnjevici, meštani u šoku kažu – Marko je bio krvav, rekao je da ide u policiju

Зорана Рашић
Zorana Rašić

06. 02. 2023. u 22:30

PARAĆINSKA policija uhapsila je danas Marka P. (23) iz Trešnjevice kod Paraćina, zbog toga što je, kako se sumnja, ubio svoju maćehu Marinu M. (49) u njenoj kući u tom selu, a potom je, sa sestrom, pokušao da ubije i svog oca Miloša P. (57)!

„ЗАКЛАО САМ МАРИНУ“: Нови детаљи језивог злочина у Трешњевици, мештани у шоку кажу – Марко је био крвав, рекао је да иде у полицију

Foto: Z. Rašić

Povređeni otac zbrinut je u Opštoj bolnici u Paraćinu i u stabilnom je zdravstvenom stanju, dok će brat i sestra biti privedeni Višem sudu u Jagodini, Marko zbog sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo i ubistvo u pokušaju, a njegova sestra za ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu.

Da je nesrećna Miloševa emotivna partnerka Marina ubijena zbog novca, tvrde njena ćerka Violeta i sestra Jasmina. Kažu da je Marina imala malu penziju, svega oko 15.000 dinara, ali su se uvek svađali oko para. Po kući je kažu, sve uništeno, razbijeno, a Marina je zaklana jer su svuda vidljivi tragovi krvi. Po njihovim rečima, i brat i sestra su se lečili. Bili su nasilni, zbog čega su više puta prijavljivani policiji. Sve to ništa nije vredelo.

Meštani tvrde da su se u toj porodici mnogo svađali, te da brat i sestra nisu odobravali očevu vezu. Pored toga, oboje su bili problematični, često pod uticajem narkotika i alkohola. Kobne večeri, kaže komšinica Dragica Jovanović, izbodeni Miloš došao je, sav krvav, na njena vrata!

-  Nešto pre deset u nedelju uveče neko je zalupao, taman sam razmišljala da idem da spavam. Bio je to moj komšija Miloš, bos! Krv mu je šikljala na sve strane, a u ruci je držao krvav kuhinjski nož. – Zovi brži policiju i Hitnu pomoć! Moj Marko me izbo, a Milica me držala. Jedva sam mu oteo nož – uspeo je da prozbori, pre nego što je čučnuo, a zatim pao na beton ispred. Odmah sam pozvala policiju, a njega sam pokrila ćebetom. Bio je u svesnom stanju, zatražio je čašu vode. Morala sam da ga napojim jer mu je ruka bila polomljena, nije mogao da je podigne – priča Dragica.

SESTRA STAJALA NA VRATIMA

Policija je saopštila da je Marko P. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična dela ubistvo i pokušaj ubistva, dok se njegova sestra Milica M. tereti za pokušaj ubistva u saizvršilaštvu. Kako je navedeno, Marko M. je,  kako se sumnja, u porodičnoj kući nakon kraće rasprave nožem lakše povredio oca, a potom ga udario metalnom šipkom i polomio mu ruku. Njegova sestra se sumnjiči da je, dok je njen brat napadao oca, stajala na vratima kako bi oca sprečila da pobegne iz kuće. Bratu i sestri je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

Kaže da su Policija i Hitna pomoć odmah su došli, ali osumnjičeni mladić je već bio pobegao sa lica mesta. Sutradan je sam otišao u Policijsku stanicu Paraćin i, pored pokušaja ubistva oca – priznao i da je ubio svoju maćehu, odnosno nevenčanu očevu emotivnu partnerku Marinu. Patrola je odmah otišla na lice mesta, u kuću u kojoj je nesrećna žena živela i zatekla je u lokvi krvi. Komšije kažu da ona sa Milošem nije živela u istoj kući baš zbog njegovo dvoje odrasle dece koja je nikako nisu trpela, napadali su je i svađali se sa njom.

Naročito je bila problematična starija sestra Milica.

- Svi pričaju da se drogirala, dok je Marko bio dobar dečak sve dok ga sestra nije „navukla“ na drogu i alkohol. Miloš je, inače, sa Marinom živeo nevenčano ali ne u njegovoj kući baš zbog Marka i Milice! Ona je živela u svojoj kući, a koliko znam, Milica je nju i fizički napadala i čupala za kosu - kaže sagovornica „Novosti“. Dodaje da je Marka i Milicu majka ostavila jer više nije mogla da podnese celu tu situaciju u kući.

OTAC ROBIJAO?

Iz priče žitelja Trešnjevice čulo se i da je  izbodeni otac Miloš nekada davno imao problem sa zakonom. Još dok je bio maloletan, ubio je taksistu nožem u Beogradu, zbog čega je bio u zatvoru desetak godina.

Meštani još kažu da je nakon krvavog pira u očevoj kući i bekstva od policije, osumnjičeni sutradan, rano ujutru, otišao u prodavnicu da kupi cigarete, a ljudima koji su bili ispred, rekao: 

I Marinu sam zaklao. Idem u policiju da se predam. Bio je sav krvav, verovatno tamo gde se cele noći krio nije imao gde da se opere, priča jedan Trešnjevčanin.

Detalje ovog stravičnog događaja i tačne motive utvrdiće policija, a na licu mesta bio je zamenik Višeg javnog tužilaštva iz Jagodine.

BONUS VIDEO - STRADALA MAJKA, SIN TEŠKO POVREĐEN: Tragedija u Mokrinu, čoveku u opekotinama 50 odsto kože

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri