PRE UBISTVA STARICE I MUČENE? Novi detalji istrage smrti rođenih sestara čija su tela otkrivena na Bežanijskoj kosi

J. D. Lj.

23. 01. 2023. u 08:20

PRIPADNICI MUP Srbije intenzivno rade na rasvetljavanju tragedije koja je otkrivena prekjuče, u beogradskom naselju Bežanijska kosa, kada su u četvorospratnoj zgradi, u stanu u Ulici Marka Pola, pronađena beživotna tela Jelisavete Đ. (76) i njene sestre Gordane Đ. (78). Tačan uzrok smrti dveju sestara biće poznat nakon obdukcije i toksikološkog nalaza.

ПРЕ УБИСТВА СТАРИЦЕ И МУЧЕНЕ? Нови детаљи истраге смрти рођених сестара чија су тела откривена на Бежанијској коси

Foto: N. Skenderija

Takođe, policija proverava snimke sa kamera okolnih zgrada s obzirom na to da u četvorospratnici kamere ne rade. Listaju se mobilni telefoni ubijenih žena i analiziraju se DNK tragovi iz stana...

Zasad niko ne zna šta se tačno dogodilo, ali prvi rezultati govore da su starice umorene. S druge strane, ima i onih koji veruju da je jedna sestra usmrtila drugu, a zatim sebi oduzela život.

Šta se zaista dogodilo, pokazaće obdukcija, odnosno istraga.

Komšije, kojima je bilo sumnjivo što od Badnje večeri ne viđaju Jelisavetu Đ., primetile su da se događa nešto čudno. Prosto, sestre niko nije video ni čuo poslednjih desetak dana, a njihovi telefoni su bili - nemi. Svoje sumnje su komšije prijavile upravniku zgrade, a onda je na lice mesta stigla i policija.

Komšije su policiji rekle da su videle njima nepoznate osobe, koje su dolazile u stan kod sestara, ali da se ništa nije čulo. I dok jedni tvrde da je u pitanju mlađi muškarac, drugi kažu - stariji. Takođe, komšiluk priča i da su sestre nedavno prodale neku imovinu, vikendicu koju su imale van Beograda. No, o tome je, kako nezvanično saznajemo, znalo malo njih, eventualno neko od rodbine. Komšije zbog toga i sumnjaju da su, možda, sestre mučene, a onda i umorene zbog novca?!

NASLUTILA NESREĆU

JELISAVETA Đ. je u pomenutoj zgradi živela 30 godina. Njena prijateljica iz zgrade, koja je i prijavila upravniku i policiji da se nešto čudno dešava, kaže:

- Strašno je to što se dogodilo. Bila sam sumnjičava kad se posle toliko dana Jelisaveta nije pojavljivala napolju, u prodavnici, niti se javljala na telefon. Nismo bile često zajedno, ali smo razmenjivale kolače. Konkretno, poslednji put za Badnje veče, kada sam joj dala bundevaru. Neke komšije su rekle da su sestre možda otputovale negde, ali ja sam imala crne slutnje...

Kada je policija razvalila bravu, jer je stan bio zaključan, i ušla unutra, imali su šta da vide. Nezvanično, na glavi jedne žene bio je jastuk. Druga sestra nađena je u lokvi krvi, ali za sada nema dokaza da je bilo i premetačine u stanu.

Policija sumnja da su sestre poznavale osobu koju su pustile u stan, jer vrata, kao ni brava, nisu oštećeni. Dakle, u stan nije provaljeno. Navodno, bio je i zaključan sa spoljne strane, a ubica je pobegao sa ključem?!

Posle svega što se dogodilo, stanari zgrade, u kojoj živi dosta penzionera, sada su u strahu. O tome zašto bi neko ubio dve starice ništa ne znaju. Komšiluk tvrdi da sestre nisu bile u svađi sa stanarima, kao ni sa rođacima, niti znaju da su od bilo koga bile ucenjivane ili dobijale pretnje.

Istragu, osim policije, vodi i Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

OVO JE TEMPIRANA BOMBA Nemci zaustavili autobus iz Bosne i ostali u šoku - odmah isključen iz saobraćaja, putnici se snalazili