U PANAMI UBIJENA DVA MUŠKARCA: Policija Crne Gore oglasila se posle vesti o likvidaciji Radoja Zvicera

Novosti online

30. 09. 2022. u 23:31

U UPRAVI policije Crne Gore večeras je rečeno da bi o navodnom ranjavanju Radoja Zvicera zvanične potvrde mogle da stignu za dva do tri dana, s "obzirom na sve okolnosti i činjenicu da Zvicer najverovatnije nije boravio u toj zemlji pod svojim imenom".

У ПАНАМИ УБИЈЕНА ДВА МУШКАРЦА: Полиција Црне Горе огласила се после вести о ликвидацији Радоја Звицера

Foto: MUP

Crnogorski organi bezbednosti i dalje nemaju zvanične podatke o informaciji da je u Panami ubijen vođa klana Kavač Radoje Zvicer.

Crnogorski bezbednosni izvori navode da imaju informacije o dva ubistva u Panami, ali da se vrše dodatne provere jer se prvobitni opisi ne poklapaju sa opisom Zvicera. Panamski mediji javili su da je ubijen muškarac star između 40 i 45 godina, sa nadimkom "Jai". Nije jasno da li su slučajevi povezani. Zvicer se smatra jednim od vođa kotorskog klana, koji je funkcionisao na međunarodnom planu.

Za njim je, nakon objavljivanja podataka Evropola, raspisana poternica u kojoj je identifikovan kao lice koje ima direktne veze sa pripadnicima tajne i javne policije i u vezi sa švercom droge, švercom, nedozvoljenim posedovanjem oružja... U spisima Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) navodi se da su uhapšeni tajni agent Petar Lazović (32) i policajac Ljubo Milović (39) pratili pripadnike škaljarskog kriminalnog klana koje je stavio na listu da biti ubijen po njegovom naređenju. Portal Libertas objavio je transkripte njihove međusobne komunikacije o švercu droge, cigaretama, uticaju na državne službenike...

Viši sud u Podgorici tada je naložio raspisivanje poternica za Zvicerom i policajcem Ljubom Milovićem, kao i za njihovim saradnicima Radojem Živkovićem, Nikolom Spasojevićem, Milanom Vujotićem i Duškom Roganovićem. Deo te ekipe nedavno je uhapšen u Turskoj, nakon likvidacije Jovana Vukotića, vođe rivalskog kriminalnog klana.

U predmetu koji je ranije utvrdilo lokalno Specijalno tužilaštvo, Zvicer i Mila Vujotić označeni su kao vođe kriminalne grupe koja je planirala da ubije tog Kotorana dok je bio u Istražnom zatvoru u Spuškoj. Za članove su imenovali Slobodana Kašćelana, Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Danila Bakića, Stevana Kraljevića, Radovana Mujovića, Vladana Lučića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.

BONUS VIDEO - POSLE VESTI DA JE UBIJEN: Ćerka Radoja Zvicera postavila post na Instagramu

(Vijesti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju