ČETIRI MILIONA EVRA KRIO U VODOKOTLIĆU? Bjelopoljac koji je vozio Vukotića imao visoku ulogu u klanu, evo kako se branio u policiji

Novosti online

18. 09. 2022. u 20:45

JOVAN Vukotić (42), navodni vođa škaljarskog klana, koji je 8. septembra likvidiran u Istanbulu pred trudnom ženom i ćerkom, navodno je usko sarađivao s narko-bosovima iz Berana i Bijelog Polja, s kojima je švercovao velike količine kokaina.

ЧЕТИРИ МИЛИОНА ЕВРА КРИО У ВОДОКОТЛИЋУ? Бјелопољац који је возио Вукотића имао високу улогу у клану, ево како се бранио у полицији

Foto: Shutterstock/Privatna arhiva/Ilustracija

Bjelopoljac E. K, koji je bio za volanom Vukotićevog automobila kada su u njega pucali napadači s motora u istanbulskom naselju Šišli, ima visoku ulogu u klanu čoveka iz Berana, koji je važio za "poslovnog partnera" ubijenih vođa "škaljaraca" Igora Dedovića i Jovana Vukotića.

- Beranski narko-bos, kao i njegov čovek od poverenja E. K., bili su glavna logistika za skrivanje Vukotića u Turskoj, ali i u otkrivanju i tipovanju članova suparničkog klana - objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

Kako dalje kaže izvor, E. K. je bio zadužen za transport velikih količina kokaina.

- Bio je zadužen i za transport novca zarađenog od prodaje narkotika. Takođe, ovaj Bjelopoljac, koji ima i državljanstvo Holandije, poznat je kao tiper - osoba koja namešta suparnike da budu opljačkani za kokain, novac i slično - dodaje izvor.

On podseća da je E. K. ranije bio hapšen u Holandiji sa 800 kilograma kokaina, a prošle godine je priveden u Roterdamu kada je policija u jednoj iznajmljenoj kući pronašla 4,5 miliona evra.

- Ogroman novac u kešu, za koji je policija sumnjala da potiče od kriminalnih aktivnosti, odnosno od šverca droge, bio je sakriven u vodokotliću. Sumnja se da je ovaj novac pripadao Vukotiću i "škaljarcima", ali i njegovom saradniku iz Vranja - objašnjava izvor i dodaje da je taj Vranjanac zapravo brat čoveka koji je uz Igora Dedovića bio označen kao naručilac ogromne količine kokaina koji je 2019. godine zaplenjen u Rumuniji.

Turska policija je posle likvidacije Vukotića saslušala E. K., za koga se isprva verovalo da je bio samo vozač prvog čoveka škaljarskog klana.

Jovan se zvao Nikola

- E. K., koji je zadobio lakšu povredu u pucnjavi, istražiteljima je rekao da ne poznaje Vukotića i njegovu porodicu. Tvrdio je da je bio pozvan da ih odveze do tržnog centra, a da mu se ubijeni muškarac predstavio kao Nikola - podseća izvor i dodaje da je istražiteljima bilo sumnjivo to što je E. K. posle atentata uzeo dva mobilna telefona od ubijenog i bacio ih preko bankine.

- Međutim, policija je pronašla telefone i oni su poslati na veštačenje - kaže izvor.

(Kurir)

BONUS VIDEO: Ubistvo u noćnom klubu u Nišu - Mladić preminuo posle obračuna noževima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a