BILJANA NIJE IMALA POMAGAČA: Istraga potvrdila - Ivana Stojanovića (40) supruga ubila sama, pa ga zabetonirala

I. MITIĆ

09. 08. 2022. u 23:53

BILjANA Stojanović (38) iz Velikog Trnjana, sela u okolini Leskovca, sama je ubila supruga Ivana (40), a za ovaj zločin koji je počinjen pre više od tri godine donedavno niko nije znao, saznaju "Novosti".

БИЉАНА НИЈЕ ИМАЛА ПОМАГАЧА: Истрага потврдила - Ивана Стојановића (40) супруга убила сама, па га забетонирала

Foto: D. M.

Biljanina tajna je otkrivena nakon što je, krajem juna ove godine, počinila samoubistvo.

Više javno tužilaštvo u Leskovcu je saopštilo da na osnovu prikupljenih obaveštenja i preduzetih radnji u predistražnom postupku nisu utvrđene činjenice koje ukazuju na postojanje osnova sumnje da je neka osoba, zajedno sa Biljanom, učestvovala u ubistvu.

Takođe, nisu utvrđene ni činjenice da je nekome bilo poznato da je delo izvršeno.

Krivična prijava protiv Biljane Stojanović, koju je podnela Policijska uprava u Leskovcu, zbog sumnje da je izvršila krivično delo teško ubistvo, Tužilaštvo će odbaciti. Kako nam je rečeno, ovo je uobičajena procedura, pošto je osumnjičena preminula.

- Zavod za sudsku medicinu u Nišu tužilaštvu još uvek nije dostavio zapisnik o obdukciji tela pokojnog Ivana Stojanovića, iako je ona obavljena, zbog čega je tužilaštvo zatražilo što hitnije dostavljanje zapisnika. Zavodu smo uputili i dopis da porodici predaju telo, odnosno posmrtne ostatke Ivana Stojanovića, radi sahrane, ukoliko su za to ispunjeni uslovi - navedeno je u odgovoru višeg javnog tužioca Ljiljane Zlatanović Janković dostavljenom našoj redakciji.

Foto: Privatna arhiva

Telo muškarca u porodičnom domaćinstvu Stojanovića pronađeno je krajem juna na dan Biljanine sahrane. Ona je nekoliko dana ranije počinila samoubistvo u istoj prostoriji u kojoj je, u zabetoniranom buretu, otkriveno i telo nesrećnog čoveka.

DNK analiza je u međuvremenu potvrdila ranije pretpostavke da je reč o Biljaninom suprugu Ivanu, a istraga je pokazala da je ovaj čovek žrtva svirepog ubistva koje je, kako se sumnja, Biljana počinila pre više od tri godine. Ona je, prema nezvaničnim informacijama, supruga mučki ubila hladnim oružjem. Navodno ga je raskomadala i tako delove tela prenela do pomoćnog objekta u dvorištu porodične kuće, gde ga je potom zazidala.

Pretpostavlja se da je Ivan ubijen dok je spavao, a zločin je otkriven tek kada je Biljana odlučila da presudi sebi, verovatno zbog toga što se nije mirila sa svojom savešću i činjenicom da život provodi u blizini tela čoveka sa kojim je izrodila troje dece.

Poslednjih godina svima je govorila da je Ivan na privremenom radu u Rusiji, iznalazeći razloge zbog kojih ne može da se vrati kući.

Zvaničnih informacija o razlozima zbog kojih je Biljana odlučila da ubije supruga nema.

O tome se u porečkom kraju samo nagađa. Pravi motiv, po svemu sudeći, znala je samo Biljana i ona je tu tajnu odnela sa sobom u grob. U selu se spekuliše da je Ivan bio ljubomoran, ali i da je navodno imao razloge za to. On je najverovatnije ubijen u jednoj od prostorija u kući u kojoj pored ove porodice živi i Biljanina maćeha, za koju se ranije nagađalo da je pomogla Biljani da zazida bure sa telom, misleći da pastorki pomaže da sakrije porodično bogatstvo.

TRI GODINE ŽIVELA U LAŽI

BILjANA je duže od tri godine živela sa svojim lažima i raznim teorijama kako bi svoju decu, Ivanovu porodicu, ali i sve u svom okruženju ubedila da je Ivan živ. Ona je pred decom, ali i drugim svedocima navodno telefonom razgovarala sa suprugom, slala im pozdrave i razne poruke, ali je uvek pronalazila razloge kako on lično ne bi razgovarao sa njima. Sama je odgajala troje dece. U međuvremenu je navodno imala i ljubavnika, ali je istragom utvrđeno da on sa ovim zločinom ni na koji način nije bio povezan.

SUMNjE POBUDIO PASOŠ

NAKON što je Biljana izvršila samoubistvo, njena najstarija ćerka je navodno pronašla očev pasoš, što je raspršilo sve Biljanine laži. Proverom je utvrđeno da Ivan, od svog poslednjeg dolaska iz Rusije, nije napuštao zemlju, a kada je njegov brat, inače policajac, razbio zid u pomoćnoj prostoriji u kući Stojanovića, pronašao je telo svog brata u buretu napunjenom betonom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)