DOKTORKI ŽIVOT VISI O KONCU: Komšije šokirane postupkom Vladimira M. iz Kragujevca, otac uzalud pokušavao da ga urazumi

S. J. M.

16. 05. 2022. u 20:25

LEKARI kragujevačke bolnice bore se za život Milene M. (35), koju je suprug Vladimir M. (40) u zoru oko pola četiri ranio u porodičnoj kući u naselju Pivara u gradu na Lepenici. Ona je u teškom stanju nakon što ju je, kako se sumnja, suprug upucao u obraz i vrat, najverovatnije dok je spavala. Pretpostavlja se da je metke ispalio iz pištolja.

ДОКТОРКИ ЖИВОТ ВИСИ О КОНЦУ: Комшије шокиране поступком Владимира М. из Крагујевца, отац узалуд покушавао да га уразуми

Vladimir i Milena / Privatna arhiva

Vladimir je nekoliko časova bio u bekstvu, a policija je uspela da ga locira u blizini kuće. On je bio zabarikadiran u jednom automobilu i odbijao je da se preda. Ipak, posle nekoliko sati pregovaranja i razgovora sa pripadnicima policije i rođacima, odlučio je da se preda. Pripadnici MUP tada su ga uhapsili i sproveli u stanicu, odakle će biti prebačen u Tužilaštvo.

Milena je operisana u kragujevačkom Urgentnom centru, gde je dovezena u besvesnom stanju. Rane koje je zadobila su opasne po život.

U toj porodici ranije nije bilo prijavljivanja nasilja, a komšije navode da ih je ovaj zločin sve iznenadio, jer ih poznaju kao mirne ljude. Oni kažu da je Vladimir radio kao trgovački putnik i živeo sa roditeljima i dvoje male dece, dok je njegova supruga, inače doktorka, radila u Nemačkoj. Ona je poslednje tri godine bila lekar u jednoj bolnici u Drezdenu. Navodno je sada došla na odmor, da bude sa porodicom, a inače je često dolazila. Takođe, i suprug i deca su nekoliko puta išli kod nje u Drezden, a navodno su planirali da se svi presele u Nemačku i čekali su papire za Vladimira i decu.

- Komšije smo već 20 godina, nju ne poznajem dobro, ali njega znam kao veoma finog i inteligentnog čoveka. Svako voli da popriča sa njim i oni važe za baš skladnu i normalnu porodicu - ispričao je novinarima jedan od prvih komšija. - Šta se desilo, ne možemo ni da pretpostavimo. Sve ovo je i za nas šok.

I ostale komšije navode da se prethodne večeri u blizini čula glasna muzika, jer je neko slavio rođendan, pa kad su se tokom noći čuli pucnji, pomislili su da je reč o petardama. Za Vladimira kažu da je dobar čovek i nije im jasno zašto je to uradio, neki misle da je uzrok svega ljubomora.

OTAC POKUŠAO DA GA URAZUMI

NAKON što je upucao suprugu, Vladimir je pobegao, ali se nešto kasnije vratio kući, gde je otac pokušao da ga urazumi i da mu uzme pištolj. Otac je u jednom trenutku pomislio da Vladimir popušta i da može da mu otme pištolj iz ruke, ali se on otrgao i ocu povredio koleno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)