LOPOVI KOCEM UBILI STARICU: U Mišljenovcu kod Kučeva pronađeno telo Mirjane Živojinović (71), koristoljublje moguć motiv

J. ILIĆ

10. 05. 2022. u 20:00

POŽAREVLjANKA Mirjana Živojinović (71) mučki je ubijena u svojoj kući u selu Mišljenovac kod Kučeva, a policija od utorka traga za napadačem ili više njih. Starica je usmrćena nekim drvenim predmetom, najverovatnije kocem, a mogući motiv ubistva je, kako se pretpostavlja, koristoljublje, jer je u kući izvršena premetačina.

ЛОПОВИ КОЦЕМ УБИЛИ СТАРИЦУ: У Мишљеновцу код Кучева пронађено тело Мирјане Живојиновић (71), користољубље могућ мотив

Arhiva

Zločin se, prema informacijama iz istrage, dogodio u utorak u zoru, jer je telo nesrećene žene pronašao rođak oko osam časova kada je došao do njene kuće. Prema svedočenju rođaka, starica je u krvi ležala na podu, i nije davala znake života. Lekari su, nakon što je pozvana Hitna pomoć, mogli samo da konstatuju smrt.

Veruje se da je bespomoćna žena ubijena tvrdim predmetom, a da li je tučena i mučena, kako bi priznala gde je novac, biće jasnije kada stignu rezultati obdukcije.

- Kako se pretpostavlja, ubistvo se dogodilo istog jutra kada je ženu pronašao čovek koji je došao u njenu kuću - rekla je, za "Novosti", Nataša Petrović, portparolka Višeg javnog tužilaštva u Požarevcu, koje vodi istragu.

Ona je potvrdila da je u kući bila primetna opšta premetačina i da su policija i uviđajna ekipa zatekli ispreturane stvari, a delovima nameštaja bila su čak blokirana ulazna vrata. Nameštaj je čak nabacan i preko tela nesrećne žene. Zbog svega viđenog se veruje da je motiv ubistva bilo koristoljublje, ali nije poznato da li su iz kuće odneti novac ili nakit.

Policijska uprava Požarevac nije se oglasila nakon ubistva, a nadležni zasad nemaju odgovor na pitanje da li je reč o jednom ili više napadača. Nije poznato ni da li je policija u kući pronašla predmet kojim je Mirjana ubijena.

ŽIVELA SAMA

U SELU Mišljenovac svi su šokirani ovim zločinom. Kako su nam ispričali meštani, sa kojima smo razgovarali, starica je u svoju kuću povremeno dolazila, jer je živela u Požarevcu.

SESTRA JOJ POSLALA NOVAC IZ ŠVEDSKE

- Nije se udavala, živela je u toj kući u selu sama - priča komšinica ubijene žene. Koliko sam čula, sestra koja je, mislim, u Švedskoj, poslala joj je nedavno novac da uređuju kuću. To je možda namamilo provalnike.

Komšinica je još ispričala da je pre desetak dana, navodno, viđen nepoznati mladić sa kapuljačom u blizini kuće nesrećne žene kako se krije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri