NA TERET JOŠ DVA UBISTVA: Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo novu optužnicu protiv Belivuka i pripadnika njegove grupe

E. H.

14. 04. 2022. u 07:00

PROTIV Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još 10 pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je juče novu optužnicu, drugu po redu, kojom se terete za ubistvo Nikole Mitića (33), u avgustu 2020. i Gorana Mihajlovića (22), u aprilu 2019. godine.Tužilaštvo je optužnicu podnelo sudu na potvrđivanje.

НА ТЕРЕТ ЈОШ ДВА УБИСТВА: Тужилаштво за организовани криминал подигло нову оптужницу против Беливука и припадника његове групе

Foto M. Anđela

Ovom optužnicom obuhvaćen je i Senad Rešović (34), koji je uhapšen oktobru prošle godine, dok su svi ostali optuženi u pritvoru od 4. februara 2021. godine. Rešović, zvani Seki, sumnjiči se da je sa Belivukom i Miljkovićem 10. avgusta 2020. ispred američke ambasade oteo, a kasnije i ubio Nikolu Mitića u kući u Ritopeku. Na novoj optužnici našao se i Dragan Mitrović, koji je uhapšen kada i Rešović, ali zbog sumnje za saizvršilaštvo u ubistvu Zdravka Radojevića, koje je već na ranije potvrđenoj, prvoj optužnici protiv Belivukove grupe.

Pored Belivuka, Miljkovića, Rešovića i Mitrovića, za navodno učešće u likvidacijama Mihajlovića i Mitića optuženi su i Vlado Draganić, Miloš Budimir, Srđan Lalić, Dejan Tešić, Vladimir Grek, Aleksa Stošić, kao i dvojica okrivljenih saradnika, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin.

Inače, TOK, u saradnji sa pripadnicima MUP Srbije i BIA su još krajem septembra prošle godine, kako su "Novosti" tada pisale, prikupili dokaze za osnovanu sumnju da su Mihajlovića i Mitića namamili i ubili pripadnici grupe Belivuka i Miljkovića.

Mihajlović je nestao 1. aprila 2019., a nestanak Mitića, inače bliskog druga ubijenog Lazara Vukićevića, prijavljen je 10. avgusta 2020. godine. Mitić je od kuće krenuo u grad da se nađe na sestrom i od tog trenutka izgubio mu se svaki trag.

- Mitić je poslednji put viđen oko 16 časova, ali na zakazani susret sa sestrom nije stigao - navodi naš sagovornik blizak istrazi.

- Njegov mobilni telefon je bio uključen do 17 časova, a onda je ugašen.

Nikola Mitić/ Goran Mihajlović, Foto privatna arhiva

Kad je reč o nestanku Mihajlovića, kako se sumnjalo, u klopku ga je uvukao Filip G. iz Berana. Kako je istraga slabo odmicala, Sanja Mihajlović, Goranova majka, sama je krenula u potragu za prvencem, o čemu je govorila za "Novosti":

- Tog dana sam radila, a Goran je izašao iz kuće. Javio se ocu i supruzi i poručio da će brzo da se vrati. Noć je uveliko pala, a njega nije bilo. Nije se javljao ni na telefon.

Kada je prošlo sedam dana, a on se nije pojavljivao, nestanak smo prijavili policiji.

Noć uoči nestanka, Goran je, navodno, bio veoma nervozan. Prethodno je bio na žurci kod druga N. Š. Ujutru je izašao i telefon mu je bio dostupan do 16.30. Od tog trenutka, kao da je u zemlju propao. Policija je Goranov automobil, kojim je otišao da se nađe sa drugom, pronašla 12. aprila u Novom Beogradu, na parkingu zgrade u kojoj je živeo Darko Elez.

- Interesantno, ali u toj zgradi je tada živela i sestra Filipa G. - ispričao je za "Novosti" naš izvor iz istrage.

- U autu smo našli pištolj, pasoš i ličnu kartu na ime Gorana Mihajlovića, a sa okolnih zgrada uzeti su snimci kamera.

Foto: Ataimages

Upravo ovi snimci nadzornih kamera bili su od velike važnosti prilikom rekonstrukcije kretanja Mihajlovića kobnog dana. Kamere iz Resnika "uhvatile" su njegov susret sa N. Š. na parkingu kod jednog supermarketa, kao i njegov ulazak u vozilo "smart", kojim je ovaj došao. Posle izvesnog vremena, kamera je zabeležila i muškarca sa bradom, naočarima i kačketom kako dolazi i otključava Mihajlovićevo vozilo i odvozi ga. Do tog trenutka je bio aktivan i njegov telefon.

N. Š. je kasnije porodici rekao da je Gorana ostavio na "Buvljaku" u Novom Beogradu i da ga otada više nije video.

USKORO SUĐENjE

BELIVUKU, Miljkoviću i još 28 pripadnika njihove grupe pripremnim ročištem 26. aprila treba da počne suđenje po prvoj, već potvrđenoj optužnici. Njom su optuženi za ubistvo Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukičevića, Gorana Veličkovića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića. Pored ovoga terete se i za trgovinu drogom, otmice, silovanje i oružje.

Protiv Belivuka, Miljkovića i pojedinih pripadnika grupe od januara se vodi istraga i za pranje novca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)