KRVAVA TELA SU LEŽALA JEDNO DO DRUGOG: Nikola još u šoku, rođeni brat mu zatro porodicu - ostao bez roditelja i dede!

Vlada Ilić

10. 04. 2022. u 07:00

MONSTRUOZNI zločin dvadesetjednogodišnjeg Ilije Glišovića iz čačanskog naselja Kulinovci šokirao je u subotu ujutru čačansku i širu javnost.

КРВАВА ТЕЛА СУ ЛЕЖАЛА ЈЕДНО ДО ДРУГОГ: Никола још у шоку, рођени брат му затро породицу - остао без родитеља и деде!

Foto: V. Ilić/Privatna arhiva

U petak veče, oko 23 časa, Ilija je oštrim predmetom, najverovatnije nožem, zadao smrtonosne povrede svom ocu Milanu (58), majci Snežani (49) i dedi Sretenu (87), i to u njihovoj porodičnoj kući u Ulici broj 667. Nakon počinjenog krvavog pira, dao se u bekstvo, ali je brzom i efikasnom akcijom čačanske policije uhapšen u subotu ujutru oko 9.30.

Beživotna tela svojih roditelja i dede pronašao je u noći između petka i subote Ilijin stariji brat Nikola, koji je, navodno, bio u noćnom provodu. Kada je došao kući, vrata doma su bila zaključana, pa je on razbio prozor i ušao u kuću, u kojoj je zatekao stravičan prizor. Na sve strane bilo je krvi, a jedno do drugog ležali su leševi njegovih najmilijih. On je odmah slučaj prijavio policiji, koja se dala u potragu za ubicom.

Foto: Privatna arhiva

Posle lociranja, Ilija je u subotu ujutru uhapšen na ulici, nedaleko od takozvane trnavske raskrsnice, na oko 500 metara od mesta zločina. Policija je pretraživala i teren u naselju Obrež, pa se pretpostavlja da je na ovom mestu ubica ostavio tragove koji će pomoći rasvetljavanju zločina koji je zaprepastio posebno komšije i rodbinu Glišovića. Njemu se stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško ubistvo.

Određeno mu je zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom Višem javnom tužilaštvu.

Prema našim saznanjima, Ilija je ranije bio uzoran i fin mladić, koji se bavio sportom, odnosno trenirao je fudbal. Susedi su nam ispričali da je pre godinu, godinu i po, zapao u loše društvo, te je počeo da se drogira. To je donelo velike nevolje ovoj porodici, koja je, inače, pre toga živela mirno i bez trzavica.

Dešavalo se u poslednjih šest meseci da je Ilija maltretirao svoje roditelje, često je intervenisala i policija. Pre više od mesec dana nasrnuo je na oca nožem, ali ga nije povredio. Tada je dolazila policija i Ilija je završio na odeljenju psihijatrije čačanske bolnice, gde je proveo tridesetak dana na odvikavanju od narkotika - kazala nam je komšinica i poznanica Glišovića.

- Kada je izašao iz bolnice bio je, činilo se, staložen. Viđali smo ga svakodnevno sa devojkom u obližnjem lokalu, i ništa nije ukazivalo da će počiniti ovakav stravičan zločin.

Najveći šok, ipak, preživeo je Ilijin brat Nikola, koji je pronašao beživotna tela roditelja i dede. Njemu su u pomoć pritekle komšije, koje su ga odvele u njihov dom.

Nikola je izbezumljen. On je posle jezive scene koju je zatekao u kući pozvao komšinicu sa kojom se druži, a koja je na studijama u Nišu. Ona je svojoj majci rekla da joj je Nikola javio da se nešto strašno dogodilo i da odmah ode kod njega, što je žena i učinila. Bila je sve vreme sa njim, pa i u trenucima kada su iznosili jedno po jedno telo iz kuće. To je bilo posebno strašno. Svi smo ovde zapanjeni i nemamo reči, a naročito nam je žao Nikole koji je sada ostao sam - ispričali su nam Glišovićevi susedi.

- Nije nam jasno da Ilija nije bio pod nekakvim nadzorom, ako je već više puta maltretirao roditelje, pa čak i nasrtao nožem...

Stradala majka Snežana, Foto Privatna arhiva

Radenko Gagić, komšija i brat od tetke dede Sretena, rekao nam je da je užasnut vestima koje su u subotu ujutru stigle do njega.

Viđao sam često Milana i Snežu. Ne mogu da verujem da ih više nema. Imao sam nekih saznanja da je Ilija imao nekih problema, ali ne bih ja o tome da pričam, ipak je to stvar policije i istražnih organa - kazao nam je Radenko.

Prema našim saznanjima, supružnici su bili zaposleni, živeli su skroman i povučen život. Nikola se pre izvesnog vremena zaposlio u Kragujevcu, gde je često boravio.

Ne znam šta da vam kažem. Uništena mi je porodica. Ovo mi je veoma teško palo...

Strašno i bolno - kroz suze nam je prozborio Sretenov brat Isidor Glišović.

Policija oko porodične kuće Glišovića/ Brat Nikola, Foto V. Ilić/privatna arhiva

MOTIV TAJNA

ZASADA nije poznato šta je motiv ovog monstruoznog masakra, ali se pretpostavlja da je Ilija bio pod dejstvom narkotika u trenutku zločina. O svemu će detalji biti poznati nakon istrage.

Tužilac je naložo obdukciju tela pokojnika, koja su u jutarnjim satima u subotu prevezena u mrtvačnicu čačanske bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)