BANDA OJADILA I NEMAČKOG PLEMIĆA: Pljačkaši koji su ispraznili vilu Tamare Eklston “poslovali” i u Rimu

M. Ostojić - Dopisnik iz Rima

06. 03. 2022. u 22:51

NEMAČKI plemić traži finansijera za renoviranje svog porodičnog zamka u Nemačkoj, „nalazi posrednika“ dolazi u Rim na dogovor i biva prevaren doslovno na sopstvene oči - uzeta mu je tašna sa 500.000 evra.

БАНДА ОЈАДИЛА И НЕМАЧКОГ ПЛЕМИЋА: Пљачкаши који су испразнили вилу Тамаре Еклстон “пословали” и у Риму

Foto Tanjug-AP

Susret se odvija u luksuznom rimskom hotelu a u kriminalnoj storiji ima ulogu i Miroslav Milenković, ako mu je to pravo ime, „lopov velikih zverki“ koji je uzdrmao London (u decembru 2019) kada je iz kuće Tamare Eklston, manekenke i ćerke nekadašnjeg prvog čoveka Formule 1 Bernija Eklstona, ukrao nakit u vrednosti od 60 miliona evra.

Čini se da je i ovoga puta u Rimu bila reč o nekom filmu ali sve se dogodilo u realnosti: u avgustu 2020 nemački plemić objavljuje u jednom dnevnom listu da traži finansijera za projekat rekonstrukcije svog porodičnog zamka, posao vredan 10 miliona evra. Posle nekoliki dana kontaktira ga putem mejla jedan „posrednik“ koji se predstavio kao Aleksander Bilal, u realnosti, po tužilaštvu, reč je o čoveku koji se zove Bruno Rozi, u pismu kaže da je zainteresovan za posao i saopštava da je u stanju da nađe za kratko vreme grupu finanisijera. Za uzvrat traži 5 procenata od ukupne sume za renoviranje odnosno 480.000 evra.

Prevara je organizovana do detalja, Nemac prihvata da dođe u Rim, banda već ima u najmu luksuzne apartmane u zoni Trg Navona i Prati, ali preliminarni sastanak o poslu organizuju u luksuznom hotelu (Roma Kavalieri Waldorf Astorija), a rečeno mu je da ponese 480.000 evra u kešu kako bi dokazao da je u stanju da plati posao.

Čovek pada u zamku tako što stavlja novčanice u svežnjevima od po 200 evra u jednu torbu i stiže u hotel, tamo ga čekaju 4 osobe: Bilal, Milenković, Sofija Rustamova i Kristijan Stefanović. Plemić pokazuje novac, suma biva proverena sa mašinom za brojanje koju donose, banda svežnjeve stavlja u jednu plastičnu kesu objasnivši Nemcu da to rade zbog njegove bezbednosti jer je veoma opasno ići ulicom sa svim tim novcem ali u torbu stavljaju istu takvu kesu sa fotokopiranim novčanicama. Nemac ne sumnja ništa trebalo je da se sretnu u apartmanu na Trgu Navona. Banda odlazi u mercedesu kojeg vozi Milenković, tek kada Bilal i ostali ne odgovaraju na telefon Nemac počinje da sumnja da je prevaren jer mu se javlja operater sa porukom da su brojevi nepostojeći, otvora svoju torbu i shvata da u kesi ima gomilu štampanog papira. Odlazi u Policju i prijavljuje prevaru.

Policija uzima snimke sa kamera ispred hotela, vidi tablicu mercedesa, poziva vozača u komesarijat. Kada je ovaj krenuo biva praćen jer se parkira na trgu Navona. U kola ulaze dva muškarca i jedna žena, vozi ih u zonu Prati gde ulaze u jednu zgradu i ubrzo izlaze držeći u rukama neke kese, policija interveniše. U autu se nalazilo 200.000 evra u kešu sve u svežnjevima od po 200 evra, u prtljažniku još novca i telefoni, 50.000 evra pronađeno u jednom od apartmana zajedno sa aparatom za brojanje novca i raznim falsifikovanim novčanicama. Optužnica za sve: krađa sa otežavajućim okolnostima.

BONUS VIDEO: NAJNOVIJE BESPILOTNE LETELICE - Dronovi koji čuvaju srpsko nebo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)