UBIO JE KRALJA KRIMINALA U BEOGRADU, A IZREŠETAN SA 25 METAKA: Goran Vuković preživeo pet atentata, njegovu ćerku usvojio legendarni fudbaler

Novosti online

23. 02. 2022. u 23:50

GORAN Vuković, vođa "voždovačkog klana" u istoriju srpskog podzemlja upisao se kada je 1986. u Frankfurtu ubio Ljubomira Magaša, poznatijeg kao Ljuba Zemunac.

УБИО ЈЕ КРАЉА КРИМИНАЛА У БЕОГРАДУ, А ИЗРЕШЕТАН СА 25 МЕТАКА: Горан Вуковић преживео пет атентата, његову ћерку усвојио легендарни фудбалер

Foto: Fejsbuk Puls asfalta

Ljuba je bio jedan jedan od balkanskih kraljeva kriminala. Narednih pet godina Vuković je proveo u zatvoru, a 1991. vratio se u Beograd. U naredne tri godine preživeo je nekoliko atentata koji su tumačeni kao osveta.

Motivi za Magaševo ubistvo nikada nisu do kraja objašnjeni, ali je najverovatnije reč o borbi za uticaj. Vuković je po povratku u Beograd, zarađivao od 50.000 do 100.000 maraka od “kombinacija” u Evropi i toliko u Srbiji!

Vuković se nakon likvidacije u Nemačkoj, prisećao kakav je Zemunac bio:

- Stvarno je bio siledžija. Čuo sam da nije mogao da ima normalan odnos sa ženom dok je ne prebije. Nije mu se moglo osporiti jedino da je bio najjači u Frankfurtu. To bi bilo smešno, jer je bio jak kao životninja. Morao si - ili da ga ubiješ - ili da mu priznaš da je jači! Ja sam bio samo malo ponosit, ništa više. Sa Ljubom sam bio dobar, nije bilo nikada konflikta. Uvek mi je bilo drago kad bismo se sreli. Dok je bio u zatvoru, čak sam trčao da mu nađem svedoke - priča on.

Foto: Fejsbuk Puls asfalta

Ljuba Zemunac

Vuković je u Beogradu preživeo pet atentata: prvo je na njega kroz otvorena vrata auta pucano iz ručnog bacača “zolje”, projektil je prošao između sedišta i kroz njegove noge. Zatim mu je pod auto - vozio je upadljivi BMW - bio podmetnut eksploziv, ali nije aktiviran. Treći put napadači su ga iz mraka zasuli rafalima. I tri nedelje kasnije napadnut je na isti način, ali je brzim skokom u zaklon uspeo da se spase.

Ako je Gorana Vukovića kroz život pratila sreća, napustila ga je 12. decembra 1994. godine. Još jedan, i kako se ispotavilo koban napad na Vukovića, odigrao se  dok je ulazio u svoj prepoznatljivi "BMW".

Napadači su prišli iz parka "Manjež" i sasuli u smeru Vukovića 25 metaka. Majmun je poginuo na mestu dok je njegov prijatelj Duško Malov pogođen sa četiri metka, i dan kasnije podlegao je povredama. Ubice Gorana Vukotića poznate su: reč je o dva policajca koji te večeri nisu bili na dužnosti.

Pižon usvojio ćerku Gorana Vukovića

Vladimir Petrović Pižon usvojio je Ivonu Vuković (sada Petrović), ćerku Gorana Vukovića. Supruga legendarnog fudbalera Tanja pre braka sa njim bila je udata za Vukovića i s njim je dobila ćerku. Ivona je imala samo nekoliko meseci kada je ubijen Vuković. Tanja je nakon nekoliko godina počela da se zabavlja sa Pižonom koji je tada odlučio da Ivoni da svoje prezime i prizna je kao ćerku.

FOTO: FK Crvena zvezda

Informacija da je Ivona ćerka Gorana Vukovića Majmuna, javnosti nije bila poznata ni 2019. godine kada se ona udavala. Glamurozno venčanje Ivone Petrović i njenog sadašnjeg supruga Miloša Jokića, bilo je medijski propraćeno, a nju su oslovili kao ćerku Pižona.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju