KRVLJU ISPISAO PORUKU ŽENI? Državljanin Srbije D. P. (50) pronađen sa prerezanim vratom na brodu punom narkotika koji je doplovio u Đenovu

E. H.

08. 02. 2022. u 21:08

DRŽAVLjANIN Srbije D. P. (50), član posade broda "MSC Adelaid", pronađen je u noći između nedelje i ponedeljka mrtav u mašinskom delu teretnjaka, koji je nešto ranije pristigao u italijansku luku Đenova. Kako prenose mediji na Apeninskom poluostrvu, Srbin je pronađen nekoliko sati pošto je policija na brodu, kojim je iz Brazila prevožena kafa, otkrila i zaplenila 445 kilograma kokaina, izuzetne čistoće, upakovanog u 400 kesa, čija bi vrednost na tržištu bila oko 30 miliona evra.

КРВЉУ ИСПИСАО ПОРУКУ ЖЕНИ? Држављанин Србије Д. П. (50) пронађен са пререзаним вратом на броду пуном наркотика који је допловио у Ђенову

Karabinjeri sa pronađenim narkoticima

D. P. je zatečen sa prerezanim grkljanom. U početku se sumnjalo da je ubijen, ali je nakon detaljnog uviđaja, navodno, pronađena poruka, koju je na zidu broda ispisao krvlju za svoju ženu. Pored toga, neki od članova posade su ispričali da su ga videli kako nosi nož. Ono što je sumnjivo jeste činjenica da nikakvo oružje nije pronađeno pored njegovog tela.

Prema drugoj verziji, kako navode italijanski mediji, jedan njegov kolega ga je zatekao dok je još bio živ sa žiletom u ruci. On je, navodno, uzeo žilet iz njegove ruke i bacio ga i zatim otišao po pomoć. Međutim, ni žilet nije pronađen. Istražitelji su naložili da se uradi obdukcija, a po dobijanju rezultata znaće se da li je reč o ubistvu ili samoubistvu.

- U ovom trenutku nema veze između smrti mornara, koju još istražujemo, i zaplene narkotika - rekao je vršilac dužnosti glavnog tužioca Frančesko Pinto.

O smrti srpskog državljanina, koji je, prema nezvaničnim informacijama iz Omoljice kod Pančeva, obavešten je Generalni konzulat u Milanu. Sa njima je, navodno, pored nadležnih iz Lučke uprave, kontaktirala i porodica D. P., koju su o njegovoj smrti obavestili iz kompanije MSC. Kako navode iz Konzulata, oni će biti u kontaktu i sa porodicom D. P. kao i sa policijom i drugim nadležnim, a sve kako bi se završila procedura oko preuzimanja tela.

Inače, teretnjak je od samog isplovljavanja u Rio de Žaneiru pratila policija, jer im je bio sumnjiv. Pošto je usidren u ulazu Pra, u zapadnom delu luke, namenjenom za brodove koji posluju na kontejnerskom terminalu, svi kontejneri su odmah stavljeni pod video-nadzor i bili su u zoni maksimalnog obezbeđenja.

- Do dolaska tužioca i inspektora niko ništa nije smeo da dira - navode italijanski mediji. Dok su gledali šta se dešava, odjednom su na ekranu policajci videli kako je jedan od zaposlenih u luci prišao i počeo da vadi kese u kojima je bila droga. Odmah su reagovali i na delu uhvatili radnika sa kesama punim droge. Ubrzo je uhapšen još jedan radnik.

TOVAR NAMENjEN NEKOM SA BALKANA

ITALIJANSKI istražni organi u saradnji sa kolegama iz Brazila pokrenuli su i istragu, kako bi se utvrdilo kome pripada zaplenjeni kokain. Prema nekim informacijama, nije isključeno da je vredan tovar možda trebalo da bude isporučen nekom od klanova sa Balkana, naročito ako se ima u vidu da je ne brodu bio i državljanin Srbije. Iz tužilaštva najavljuju da će u narednim danima biti saslušano svih 20 članova posade, uključujući i kapetana, jedinog Italijana na brodu, koji je plovio pod zastavom Paname.

PORODICA NE VERUJE DA SE UBIO

ČLANOVI porodice D. P., koji je nekoliko godina radio na brodovima kao varilac ispod vode, veruju da je on ubijen i tvrde da nikada nije imao bilo kakve veze sa narkoticima:

- Sve što ima pošteno je stekao i ako se budu proverili njegovi računi videće se da nijedan dinar nije stečen na nezakonit način. On je ubijen i to treba ispitati.

Njegov sin N. P. kaže da ne znaju šta se desilo na brodu:

- Samo su iz firme pozvali moju majku i rekli joj da je preminuo. Otac je otišao pre sedam godina da radi na brodovima. Bio je vrhunski mehaničar i cenili su ga u kompaniji. Otišao je da zaradi, da skući mene i da nas obezbedi. Mi smo poštena seoska porodica, a ne nekakav narko-kartel. Ne znam još kada ćemo moći da ga sahranimo.

Komšije iz Omoljice kažu da je D. P. poslednji put bio u Srbiji pre četiri meseca. Ističu da je bio miran, porodičan čovek i ne veruju da bi digao ruku na sebe. Sumnjaju da je možda video nešto što nije trebalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)