ZORICU UBIO NOŽEM, PA SE KRIO SA SINOM: U Smederevu uhapšen Branko T. (38) zbog sumnje da je usmrtio nevenčanu suprugu

J. ILIĆ

06. 12. 2021. u 20:31

SMEDEREVAC Branko T. (38) uhapšen je danas zbog sumnje da je jednim ubodom nožem u vrat teško ranio svoju nevenčanu suprugu Zoricu M. (39), koja je od zadobijenih povreda ubrzo preminula u bolnici.

ЗОРИЦУ УБИО НОЖЕМ, ПА СЕ КРИО СА СИНОМ: У Смедереву ухапшен Бранко Т. (38) због сумње да је усмртио невенчану супругу

Foto N. Živanović

Nakon zločina, pobegao je iz kuće i sa sobom poveo njihovog dvogodišnjeg sina, sa kojim je pokušao da se sakrije među čamcima u smederevskoj marini, ali su ga patrole našle na samo stotinak metara od njihove kuće. Na zahtev tužilaštva, njemu je određen pritvor do 30 dana.

Stravičan zločin dogodio se u ponedeljak u zoru, u njihovoj kući u takozvanom naselju Metalor, kraj obale Dunava. Tragediji je, kako saznajemo, prethodila svađa supružnika, a u kući je u tim trenucima bilo i njihovo zajedničko dete, kao i starija kćerka sada pokojne Zorice.

Branko je svojoj nevenčanoj supruzi zadao udarac nožem u zadnji deo vrata. Žena je ubrzo kolima Hitne pomoći prebačena na Urgentni centar Opšte bolnice "Sveti Luka", gde je nepun sat kasnije izdahnula usled teških povreda, saznajemo iz policijskih izvora.

Kada je video šta se dogodio, Branko je uzeo dvogodišnje dete i pobegao iz kuće, a njegova majka, koja živi u prizemlju kuće, pozvala je Hitnu pomoć i policiju, koja ga je brzo pronašla dok je pokušavao da se sakrije među čamcima.

- Ležao je sklupčan između čamaca kada ga je policija pronašla. Uz sebe je čvrsto držao preplašeno dete, bio je van sebe - kaže naš izvor.

Teško je reći zbog čega se u beg dao sa mališanom, a prema svedočenju policajaca, izgledao je prestravljeno.

Policija ga je odmah uhapsila i zbog stanja u kojem se nalazio odvela na lekarski pregled. Prema nezvaničnim saznanjima, porodičnom zločinu prethodila je žestoka svađa, a navodno je Branko čak i istukao suprugu, dok je njenu kćerku zaključao u sobi. Gde se za to vreme nalazilo dvogodišnje dete, i da li se sve dogodilo naočigled mališana, zasad nije poznato.

Za sada se veruje da je žena zadobila jedan ubodu sečivom u vrat. Izveštaj sa obdukcije, koja je rađena po podne, rasvetliće vrstu i stepen povreda koje su bile kobne.

DETE KOD BAKE

POSLE traumatične noći, u kojoj je otac ubio majku, i skrivanja od policije, dvogodišnji dečak trenutno je na čuvanju kod bake, očeve majke. U ceo slučaj najverovatnije će se uključiti i Centar za socijalni rad. Zbog Brankovog psihičkog zdravlja, zatraženo je i njegova hospitalizacija u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)