ISPALIO ČITAV ŠARŽER METAKA: Policija i dalje traga za maskiranom osobom koja je pucala na autobus kod Glođana

D.Zečević

28. 11. 2021. u 12:47

KOSOVSKA policija i dalje traga za maskiranom osobom koja je u petak veče na putu Đakovica-Dečani kod Glođana pucala na autobus usmrtivši vozača i dvoje sredoškolaca.

ИСПАЛИО ЧИТАВ ШАРЖЕР МЕТАКА: Полиција и даље трага за маскираном особом која је пуцала  на аутобус код Глођана

Foto Fotoreporteri printskrin

Kako su preneli prištinski mediji na albansom jeziku,maskirani napadač je ispalio čitav šaržer sa 30 metaka.

Pored dvoje smrtno ranjenih učenika, Gente Mustafaj i Lidiona Hamze, treći srednjoškolac ranjen u ovom napadu je operisan i van životne opasnosti je.

I dok je direkor kosovske polciije Samedin Mehmeti istakao da se istraga odvija u tri pravca , tužilac Osnovnog suda u Peći Sahide Gaši izjavila je da je u vezi sa ovim slučajem već ispitano puno osoba i da je policija pretresla veliki broj kuća u okolini Glođana.

Istovremeno i kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjal Svećlja pozvao je građane da sarađuju sa policijom uputivši napadačima ultimatum da sarađuju.

I dok se u javnosti spekuliše da li je napad na autobus koji je po redu vožnje uglavnom prevozio učenike od Đakovice do Dečana bio teroristički napad kosovska policija odbacuje tu mogućnost uz tvrdnje da je po meta napada bio neko od osoba u autobusu.

Međutim,prvobitno je kao potencijalna tema napada naveden vozač autobusa a kao motiv je navedena kokurencija ovog autobuskog prevoznika što međutim direktor autobuske stanice u Đakovici nije mogao da potvrdi.Inače, međunaordne organizacije na Kosovu uključujući i američku ambasadu upozorile su kao i proteklih godina u ovom periodu na mogućnost terorističkih napada na Blakanu a gdesu uvrstili i Kosovo.

I dok iz međunarodnih misija upozoravaju građane na izbegavanje javnih objekata kosovska policija demantuje mogućnost terorističkih napada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!