TRAŽI SE MONSTRUM, ALBANAC POD MASKOM: Ne znaju se razlozi zasede na autobus koji je prevozio decu kod Glođana u Metohiji

D. Z.

28. 11. 2021. u 08:52

NA Kosovu i Metohiji tokom jučerašnjeg dana tema svih tema bio je oružani napad na autobus pun dece koji je vozio između Prizrena i Đakovice kada su poginule tri osobe.

ТРАЖИ СЕ МОНСТРУМ, АЛБАНАЦ ПОД МАСКОМ: Не знају се разлози заседе на аутобус који је превозио децу код Глођана у Метохији

Foto Fotoreporteri printskrin

Povodom divljačkog čina oglasio se visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đozep Borelj, koji je na "Tviteru" napisao:

- Užasnut sam strašnim napadom u Đakovici, moje srce je uz žrtve i njihove porodice.

Odgovorni moraju biti pronađeni i izvedeni pred lice pravde za ovaj gnusni zločin - istakao je Borelj.

On je naveo da stoji uz sve građane KiM u ovim bolnim trenucima i da će biti nastavljen rad na pomirenju.

I otpravnik poslova u američkoj ambasadi u Prištini Nikolas Đijakobi napisao je na "Tviteru" da je šokiran nasilnim napadom na učenike u Glođanu.

U blizini Glođana iz "kalašnjikova" je pucano na autobus, a Hitna pomoć i Tužilaštvo iz Peći potvrdili su da su ubijene tri osobe - vozač i dvoje srednjoškolaca. Napad se dogodio u petak uveče oko 19.00 časova između sela Šaptej i Glođana. Osim vozača autobusa koji je smrtno ranjen u napadu je ubijeno i dvoje srednjoškolaca, Genta Mustafaj i Ledion Hamza, a kosovska policija je pokrenula istragu.

I dok se istraga, prema rečima generalnog direktora kosovske policije Samedina Mehmetija, odvija u tri pravca, predstavnik sela Glođane Mustafa Seljmani izjavio je medijima na albanskom, da je prema prvim informacijama nepoznata osoba sa maskom na glavi izašla iz zasede i pucala iz "kalašnjikova".

- Vozač je bio mrtav a dvoje dece smo odvezli u bolnicu, ali nije bilo znakova života - rekao je Seljmani dok su iz pećke bolnice saopštili da je trećem ranjenom učeniku izvađen metak iz noge i da je van životne opasnosti.

Nadležni tužilac u Peći kazao je da postoji nekoliko različitih pravaca istrage i da se za sada ne zna motiv koji je doveo do ubistva tri osobe, ali da se radi na otkrivanju mogućih počinilaca zločina.

Veton Elšani je kazao još i da policija za sada nema razloga da veruje da je napad na autobus kod Glođana teroristički akt, a pretpostavlja se da je napad izvela jedna osoba.

NEKAD RAMUŠEV LOGOR

U Glođanu je 1998. i 1999. bio štab nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, kao i logor za otete Srbe i druge nealbance. U blizini se nalazi i Radonjićko jezero, gde su pripadnici OVK tokom 1998. ubili najmanje 34 osoba srpske i albanske nacionalnosti.

Foto Printskrin

META VOZAČ?

Iako istraga ni juče nije saopštavala moguće motive maskiranog monstruma Albanca, prve pretpostavke su da je meta bio upravo vozač autobusa. Jer, kako su naveli pojedini mediji na albanskom, spominje se sukob vozača autobusa sa jednim od rivala na autobuskim linijama, što direktor autobuske stanice u Đakovici Fljamur Bićulji nije mogao da potvrdi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu